Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wok lub dużą patelnię
Krok 1: Przygotowujemy warzywa
Cebule dymki oczyszczamy i kroimy na kawałki o długości 2-3 cm. Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę. Seler naciowy oczyszczamy i wraz z delikatnymi liśćmi kroimy w paski. Kapustę pak choi oczyszczamy, myjemy i otrząsamy do sucha. Łodygi kroimy w poprzek na paski o szerokości ok. 1 cm, natomiast liście kroimy na paski o szerokości 2-3 cm. Szparagi myjemy, obieramy od dołu na jednej trzeciej długości, zdrewniałe końce usuwamy. Następnie kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, główki odkładamy na bok. Groszek cukrowy oczyszczamy i kroimy w paski.
Krok 2: Smażymy tofu
Tofu osączamy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm. Mieszamy z 1-2 łyżkami sosu sojowego i smażymy w rozgrzanym woku na 2 łyżkach oleju ze wszystkich stron przez 5-6 minut, aż będzie chrupiące. Wyjmujemy i odstawiamy.
Krok 3: Podsmażamy warzywa
W woku podgrzewamy pozostały olej i krótko podsmażamy cebule dymki. Dodajemy seler naciowy, łodygi kapusty i kawałki szparagów, a następnie podsmażamy przez 2-3 minuty, obracając. Dodajemy groszek cukrowy, czosnek, imbir i główki szparagów, a następnie smażymy przez kolejne 2 minuty, obracając. Dodajemy liście kapusty pak choi, dolewamy ocet ryżowy i pozostały sos sojowy. Dusimy przez kolejne 2 minuty. Podajemy z tofu i ulubionym ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Kluski leniwe z tofu
Kluski leniwe w wersji wegańskiej? Daria proponuje przepis na leniwe z tofu. Wypróbuj!
Curry z quinoa, jarmużem i tofu
Zachwyć się wegetariańskim curry z quinoa, jarmużem i jabłkami, z dodatkiem smażonego tofu!
Pad thai z tofu i imbirem
Pad thai to prawdziwa klasyka! Przygotuj je w wersji z marynowanym tofu i warzywami.
Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
Odchudzony bigos w wersji wegańskiej z tofu i aromatycznymi przyprawami – poznaj przepis Darii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- 3 sposoby na omlet
- Tyrolski gröstl
- Placki z selera
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Warzywa w tempurze
- Kotlety jajeczne z ciecierzycą
- Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Makaron ze szparagami
- Wegański makaron udon z tofu i warzywami
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Zielony koktajl
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczony kurczak z pistacjami
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Azjatyckie pączki z mango i kokosem
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Ciasto z profiterolkami
- Ciabatta z indykiem
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Wegański falafel burger z portobello
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Palia w cytrynach
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Miniomlety pomidorowe
- Domowe lody szparagowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1946 dni temu
A co z czosnkiem i imbirem???
odpowiedz
1945 dni temu
O czosnku i imbirze wspominamy w trzecim kroku :) Dodajemy je razem z groszkiem cukrowym i główkami szparagów :)