Kuchnia Bliskiego Wschodu - przepisy i pomysły (str. 3):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Arabska sałatka ziemniaczana
Szybka i łatwa sałatka ziemniaczana to doskonały dodatek do obiadu i dań z grilla.

Relisz śliwkowy z przyprawami
Relisz śliwkowy sprawdzi się jako dodatek do deski serów, dań kuchni azjatyckiej czy sos do dań z grilla!

Indyjskie chlebki chapatti
Te chlebki sprawdzą się na śniadanie oraz jako dodatek do dań jednogarnkowych!

Chutney śliwkowo-gruszkowe
Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.

Raita z ogórków i bakłażana
Poznaj przepis na dipy, które doskonale smakują zarówno z mięsem, jak i warzywami.

Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!

Baklawa
Słodka, pełna orzechów i migdałów. Wypróbuj ten popularny deser, który z łatwością przygotujesz w swoim domu.

Burek z serem kozim i oliwkami
Przygotuj jedno z najpopularniejszych dań kuchni tureckiej! Burek, czyli ciasto zapiekane z serem kozim i oliwkami.

Faszerowane liście winogron
Kuchnia arabska pełna jest przypraw i wyraźnych smaków! Spróbuj liści winogron faszerowanych ryżem z dodatkiem mięty, szafranu i rodzynek.

Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.
