
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- małe słoiczki/młynki do przypraw
Krok 1: Prażymy przyprawy
Kolendrę, kmin rzymski i goździki prażymy na suchej patelni, aż zaczną wydzielać zapach. Wyjmujemy i studzimy.
Krok 2: Rozcieramy przyprawy
Podprażone przyprawy wraz z ziarnami pieprzu rozcieramy nie za drobno w moździerzu. Mieszamy z solą i przekładamy do czystych, suchych, małych słoików lub młynków do przypraw. Zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
Jesienią i zimą kawa i herbata – to także pyszny sposób na rozgrzanie. A szczególnie z dodatkiem takiej mieszanki przypraw!

Mieszanka przyprawowa do grilla
Szukasz sposobu na smaczne i aromatyczne mięso z grilla? Przygotuj własnoręcznie doskonałą mieszankę przypraw!

Konfitura z pomidorów z curry
Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!

Trio sosów do grilla
Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.

Zobacz przepisy
na lato
- Wrap z łososiem i warzywami
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Francuskie makaroniki
- Jak przygotować sos holenderski?
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)