Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- małe słoiczki/młynki do przypraw
Krok 1: Prażymy przyprawy
Kolendrę, kmin rzymski i goździki prażymy na suchej patelni, aż zaczną wydzielać zapach. Wyjmujemy i studzimy.
Krok 2: Rozcieramy przyprawy
Podprażone przyprawy wraz z ziarnami pieprzu rozcieramy nie za drobno w moździerzu. Mieszamy z solą i przekładamy do czystych, suchych, małych słoików lub młynków do przypraw. Zamykamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)