Indyjska sól z przyprawami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • moździerz
  • małe słoiczki/młynki do przypraw

Krok 1: Prażymy przyprawy

Kolendrę, kmin rzymski i goździki prażymy na suchej patelni, aż zaczną wydzielać zapach. Wyjmujemy i studzimy.

Krok 2: Rozcieramy przyprawy

Podprażone przyprawy wraz z ziarnami pieprzu rozcieramy nie za drobno w moździerzu. Mieszamy z solą i przekładamy do czystych, suchych, małych słoików lub młynków do przypraw. Zamykamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty

Jesienią i zimą kawa i herbata – to także pyszny sposób na rozgrzanie. A szczególnie z dodatkiem takiej mieszanki przypraw!

Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Mieszanka przyprawowa do grilla

Szukasz sposobu na smaczne i aromatyczne mięso z grilla? Przygotuj własnoręcznie doskonałą mieszankę przypraw!

Mieszanka przyprawowa do grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 0 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Konfitura z pomidorów z curry

Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!

Konfitura z pomidorów z curry
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 20 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Trio sosów do grilla

Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.

Trio sosów do grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!