
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- małe słoiczki/młynki do przypraw
Krok 1: Prażymy przyprawy
Kolendrę, kmin rzymski i goździki prażymy na suchej patelni, aż zaczną wydzielać zapach. Wyjmujemy i studzimy.
Krok 2: Rozcieramy przyprawy
Podprażone przyprawy wraz z ziarnami pieprzu rozcieramy nie za drobno w moździerzu. Mieszamy z solą i przekładamy do czystych, suchych, małych słoików lub młynków do przypraw. Zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
Jesienią i zimą kawa i herbata – to także pyszny sposób na rozgrzanie. A szczególnie z dodatkiem takiej mieszanki przypraw!

Mieszanka przyprawowa do grilla
Szukasz sposobu na smaczne i aromatyczne mięso z grilla? Przygotuj własnoręcznie doskonałą mieszankę przypraw!

Konfitura z pomidorów z curry
Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!

Trio sosów do grilla
Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.

Zobacz przepisy
na święta
- Kołacz z białym serem
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Żurek z makaronem
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)