Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy krem z sera koziego
Orzeszki piniowe lekko podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, studzimy, a następnie siekamy. Ser kozi wyjmujemy z opakowania. Oliwki osączamy i siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Krok 2: Zwijamy ciasto yufka z kremem
Płaty ciasta yufka smarujemy cienko wodą. Na każdy płat, wzdłuż jego szerszego brzegu, nakładamy porcję kremu z sera koziego, brzegi ostrożnie zakładamy, a następnie ciasto szczelnie zwijamy w rulon.
Krok 3: Smażymy burek
Olej mocno rozgrzewamy na patelni. Burek smażymy porcjami przez 1-2 minuty, co jakiś czas obracając. Odsączamy na ręczniku kuchennym. Podajemy na gorąco lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
Orientalna kuchnia zagości w Twoim domu – przepisy na prawdziwy humus i tagin czekają na Ciebie!
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.
Grillowane kebabczety wołowe
Oryginalny pomysł na grilla – podłużne kotleciki z mięsa mielonego podane z orientalnym dipem pomarańczowo-miodowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)