![Burek z serem kozim i oliwkami Burek z serem kozim i oliwkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/c8c244110238-e49cc3f109f9-Zigarren-Boereks.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy krem z sera koziego
Orzeszki piniowe lekko podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, studzimy, a następnie siekamy. Ser kozi wyjmujemy z opakowania. Oliwki osączamy i siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Krok 2: Zwijamy ciasto yufka z kremem
Płaty ciasta yufka smarujemy cienko wodą. Na każdy płat, wzdłuż jego szerszego brzegu, nakładamy porcję kremu z sera koziego, brzegi ostrożnie zakładamy, a następnie ciasto szczelnie zwijamy w rulon.
Krok 3: Smażymy burek
Olej mocno rozgrzewamy na patelni. Burek smażymy porcjami przez 1-2 minuty, co jakiś czas obracając. Odsączamy na ręczniku kuchennym. Podajemy na gorąco lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
Orientalna kuchnia zagości w Twoim domu – przepisy na prawdziwy humus i tagin czekają na Ciebie!
![Hummus i tagine z kurczakiem i morelami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/84b78d09f64e-8a604f8ca38b-KW27_2016_gość_1250x700_Kucharze_PL_Etapy_20594_S_98274.webp)
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.
![Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9602e67a9ed1-0ed94cb055-Pascal_KW23_Lakierowane_poledwiczki_ze_smazonymi_warzywami_POZIOM_RGB.webp)
Grillowane kebabczety wołowe
Oryginalny pomysł na grilla – podłużne kotleciki z mięsa mielonego podane z orientalnym dipem pomarańczowo-miodowym.
![Grillowane kebabczety wołowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cdfbc3b8d924-168d68e39e-grillowane_kebabczety_wolowe_GRILL_12522_S_-626_RGB_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placuszki z kurczaka i szynki
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Pierś kaczki zapiekana z kozim serem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Parmigiana z bakłażanem i ziemniakami
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Kimchi
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
- Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Suflety z serem munster
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Sałatka z kaszą i ziarnami
- Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
- Kanapka szybka rybka
- Kanapka cała wspaniała
- Nuggetsy z tempehu
- Sernikoblondie z owocami
- Gęś w sosie musztardowym z sałatką z bobu i marchewki
- Bulion warzywny
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
Komentarze (0)