![Raita z ogórków i bakłażana Raita z ogórków i bakłażana](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/92ffc119d632-b3f229066655-Raitas.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy bakłażana
Bakłażana kroimy w 1-2-centymetrową kostkę i smażymy ze wszystkich stron na gorącym oleju na brązowy kolor. Doprawiamy solą i osączamy na ręcznikach papierowych, studzimy.
Krok 2: Doprawiamy jogurt
250 g jogurtu doprawiamy solą, kminem rzymskim i sokiem z limonki. Dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Przygotowujemy raitę z ogórka
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w małą kostkę. Miętę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Pepperoni oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Mieszamy z miętą i kolendrą oraz pozostałym jogurtem, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.
Zobacz podobne
przepisy
4 sposoby na frytki i dipy
Przepis na frytki, w którym nie znajdziesz ziemniaków? Zobacz, jaki jest sposób DG!
![4 sposoby na frytki i dipy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8cf7ff61d34d-8bc4247163aa-FRYTKI_NA_ROZNE_SPOSOBY_21881_161209_MN5322_rgb_ok.webp)
Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
Zobacz, jak przygotować łatwą i szybką przekąskę! Szparagi w szynce parmeńskiej ze śmietanowym dipem z parmezanem i bazylią!
![Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f7f128abf442-c23ff2d56918-Spargel-in-der-Schinkenhuelle.webp)
Guacamole
Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!
![Guacamole](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/37b6a0debe40-bedb605abaef-Guacamole_KW10_2017_Karol_1250x700.webp)
Zielone warzywa z dipem romesco
Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!
![Zielone warzywa z dipem romesco](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9b7c8f6747bd-62aa8f2f7720-Grułnes Gemuse mit Romesco-Dip.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Salsa pomidorowa
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Sajgonki z pieczoną kaczką
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Zapiekanka warzywna
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Babeczki red velvet
- Ciasto dyniowe
- Wytrawne muffinki
- Kartacze z mięsem
- Rosół z makaronem
- Pierogi z kaczką
- Zapiekanka z indykiem i ziemniaczanym purée
- Przepis na risotto z mięsem mielonym
- Makówki śląskie
- Pudding jaglany z kaki
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Słodkie przekąski sylwestrowe
- Lody truskawkowe z bazylią
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Herbaciane paluszki
- Lody domowe w dwóch smakach
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
- Pudding chia z solonym karmelem
- Ekspresowy sorbet z melona
Komentarze (0)