Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy bakłażana
Bakłażana kroimy w 1-2-centymetrową kostkę i smażymy ze wszystkich stron na gorącym oleju na brązowy kolor. Doprawiamy solą i osączamy na ręcznikach papierowych, studzimy.
Krok 2: Doprawiamy jogurt
250 g jogurtu doprawiamy solą, kminem rzymskim i sokiem z limonki. Dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Przygotowujemy raitę z ogórka
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w małą kostkę. Miętę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Pepperoni oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Mieszamy z miętą i kolendrą oraz pozostałym jogurtem, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)