
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy bakłażana
Bakłażana kroimy w 1-2-centymetrową kostkę i smażymy ze wszystkich stron na gorącym oleju na brązowy kolor. Doprawiamy solą i osączamy na ręcznikach papierowych, studzimy.
Krok 2: Doprawiamy jogurt
250 g jogurtu doprawiamy solą, kminem rzymskim i sokiem z limonki. Dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Przygotowujemy raitę z ogórka
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w małą kostkę. Miętę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Pepperoni oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Mieszamy z miętą i kolendrą oraz pozostałym jogurtem, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.
Zobacz podobne
przepisy
4 sposoby na frytki i dipy
Przepis na frytki, w którym nie znajdziesz ziemniaków? Zobacz, jaki jest sposób DG!

Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
Zobacz, jak przygotować łatwą i szybką przekąskę! Szparagi w szynce parmeńskiej ze śmietanowym dipem z parmezanem i bazylią!

Guacamole
Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!

Zielone warzywa z dipem romesco
Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!

Komentarze (0)