Raita z ogórków i bakłażana

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Smażymy bakłażana

Bakłażana kroimy w 1-2-centymetrową kostkę i smażymy ze wszystkich stron na gorącym oleju na brązowy kolor. Doprawiamy solą i osączamy na ręcznikach papierowych, studzimy.

Krok 2: Doprawiamy jogurt

250 g jogurtu doprawiamy solą, kminem rzymskim i sokiem z limonki. Dodajemy bakłażana pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.

Krok 3: Przygotowujemy raitę z ogórka

Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i również kroimy w małą kostkę. Miętę myjemy, listki obrywamy i siekamy. Pepperoni oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Mieszamy z miętą i kolendrą oraz pozostałym jogurtem, doprawiamy solą do smaku. Dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę i wstawiamy do lodówki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Guacamole

Przygotuj guacamole – najpopularniejszy dip w stylu meksykańskim! Doskonały do tortilli czy nachosów!

Guacamole

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zielone warzywa z dipem romesco

Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!

Zielone warzywa z dipem romesco

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!