Oliwa z oliwek - przepisy i pomysły (str. 95):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Makaron lumaconi według Okrasy z sosem alla carbonara
Makaronowe muszle i sos z pieczonym czosnkiem, czyli pyszna i prosta wariacja na temat klasycznej włoskiej carbonary.
Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.
Piersi kaczki z sosem czekoladowym i z zapiekanką z kozim serem
Lubisz nieoczywiste połączenia? Wypróbuj wyrafinowany przepis na piersi kaczki z aksamitnym czekoladowym sosem.
Królik w sosie śliwkowym
Danie dla wymagających - delikatny królik przygotowany w wytrawnej marynacie, podawany z wyjątkowym sosem śliwkowym.
Flamiche z porami i serem
Wypróbuj przepis na flamiche - wykwintną tartę porowo-serową, pieczoną na kruchym cieście, podawaną z wyjątkową sałatką.
Pieczona dynia w ziołach
Pyszna przekąska lub aromatyczny dodatek do obiadu – delikatne kawałki pieczonej dyni z idealnie dobraną kompozycją ziół.
Francuskie paluchy z pesto
Chrupiące, aromatyczne, doskonałe! Paluchy z ciasta francuskiego to przekąska stworzona na przyjęcia. Smakuje każdemu!
Rolady z łopatki z ziołami
Aromatyczne zioła, ostra musztarda Dijon, słodki miód i czarne oliwki to sekret wieprzowiny po śródziemnomorsku.
Krem z dyni
Jest prosty, zdrowy i bardzo smaczny. Przepis na zupę krem z dyni to wspaniała propozycja na letni posiłek.
Kaczka w sosie śliwkowym
Harmonijne połączenie wielu smaków, czyli kaczka po azjatycku! Jest ostro, słono, kwaśno i słodko. Po prostu pysznie!
Pieczone polędwiczki w papryce z guacamole i z warzywami w kolendrze
Pikantne mięso z dodatkiem sosu z awokado i pachnącymi kolendrą warzywami. Danie w meksykańskim stylu na Twoim talerzu!
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!