• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Bataty i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystko podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez 3 minuty.

Krok 2: Gotujemy zupę

Dodajemy sherry, bulion i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą. Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości. Dodajemy śmietanę, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.

Krok 3: Zupę podajemy z kozim serem

Każdy talarek sera owijamy w 1 plasterek boczku. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty z każdej strony. Dekorujemy nim zupę i skrapiamy kremem balsamicznym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    30 dni temu
    Czym można zastąpić Sherry?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    30 dni temu
    Możesz użyć porto, albo pominąć ten składnik :)
  • Gość Gość
    50 dni temu
    Co to jest za składnik "krem balsamiczny"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    49 dni temu
    to krem na bazie octu balsamicznego o dużo gęstszej konsystencji, która pozwala na efektowne dekorowanie potraw

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram