Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Bataty i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystko podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez 3 minuty.

Krok 2: Gotujemy zupę

Dodajemy sherry, bulion i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą. Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości. Dodajemy śmietanę, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.

Krok 3: Zupę podajemy z kozim serem

Każdy talarek sera owijamy w 1 plasterek boczku. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty z każdej strony. Dekorujemy nim zupę i skrapiamy kremem balsamicznym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    216 dni temu
    Do czego wykorzystać resztę sera koziego ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    212 dni temu
    Jeśli zostanie Ci kozi ser, możesz przygotować jeden z przepisów Kingi np. na pizzę na spodzie z brokułu (https://kuchnialidla.pl/pizza-na-spodzie-z-brokulow-z-burakiem-i-kozim-serem) lub sałatkę ze szparagów z jajkami (https://kuchnialidla.pl/salatka-ze-szparagow-jajek-i-koziego-sera).
  • Gość Gość
    2070 dni temu
    Czym można zastąpić Sherry?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2070 dni temu
    Możesz użyć porto, albo pominąć ten składnik :)
  • Gość Gość
    2090 dni temu
    Co to jest za składnik "krem balsamiczny"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2089 dni temu
    to krem na bazie octu balsamicznego o dużo gęstszej konsystencji, która pozwala na efektowne dekorowanie potraw

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!