Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Bataty i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystko podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez 3 minuty.
Krok 2: Gotujemy zupę
Dodajemy sherry, bulion i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą. Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości. Dodajemy śmietanę, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.
Krok 3: Zupę podajemy z kozim serem
Każdy talarek sera owijamy w 1 plasterek boczku. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty z każdej strony. Dekorujemy nim zupę i skrapiamy kremem balsamicznym.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
Kremowa, gęsta zupa z mieszanki warzyw, z dodatkiem truflowego pesto i czosnku, rozgrzeje i oczaruje smakiem każdego.
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak w kiszonej kapuście z curry
- Zupa szpinakowa z fetą
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Zupa porowo-ziemniaczana
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Frytki warzywne z trzema sosami
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Ciasto z profiterolkami
- Miniomlety pomidorowe
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Palia w cytrynach
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Spaghetti z klopsikami
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
- Ciasto banoffee
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
216 dni temu
Do czego wykorzystać resztę sera koziego ?
odpowiedz
212 dni temu
Jeśli zostanie Ci kozi ser, możesz przygotować jeden z przepisów Kingi np. na pizzę na spodzie z brokułu (https://kuchnialidla.pl/pizza-na-spodzie-z-brokulow-z-burakiem-i-kozim-serem) lub sałatkę ze szparagów z jajkami (https://kuchnialidla.pl/salatka-ze-szparagow-jajek-i-koziego-sera).
2070 dni temu
Czym można zastąpić Sherry?
odpowiedz
2070 dni temu
Możesz użyć porto, albo pominąć ten składnik :)
2090 dni temu
Co to jest za składnik "krem balsamiczny"?
odpowiedz
2089 dni temu
to krem na bazie octu balsamicznego o dużo gęstszej konsystencji, która pozwala na efektowne dekorowanie potraw