
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Bataty i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystko podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez 3 minuty.
Krok 2: Gotujemy zupę
Dodajemy sherry, bulion i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą. Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości. Dodajemy śmietanę, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.
Krok 3: Zupę podajemy z kozim serem
Każdy talarek sera owijamy w 1 plasterek boczku. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty z każdej strony. Dekorujemy nim zupę i skrapiamy kremem balsamicznym.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!

Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.

Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
Kremowa, gęsta zupa z mieszanki warzyw, z dodatkiem truflowego pesto i czosnku, rozgrzeje i oczaruje smakiem każdego.

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Komentarze (4)
1654 dni temu
Czym można zastąpić Sherry?
odpowiedz
1654 dni temu
Możesz użyć porto, albo pominąć ten składnik :)
1674 dni temu
Co to jest za składnik "krem balsamiczny"?
odpowiedz
1672 dni temu
to krem na bazie octu balsamicznego o dużo gęstszej konsystencji, która pozwala na efektowne dekorowanie potraw
zobacz wszystkie