
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Bataty i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystko podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy przez 3 minuty.
Krok 2: Gotujemy zupę
Dodajemy sherry, bulion i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą. Gotujemy pod przykryciem przez 15-20 minut do miękkości. Dodajemy śmietanę, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.
Krok 3: Zupę podajemy z kozim serem
Każdy talarek sera owijamy w 1 plasterek boczku. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie przez 1-2 minuty z każdej strony. Dekorujemy nim zupę i skrapiamy kremem balsamicznym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (7)
547 dni temu
Do czego wykorzystać resztę sera koziego ?
Odpowiedz
543 dni temu
Jeśli zostanie Ci kozi ser, możesz przygotować jeden z przepisów Kingi np. na pizzę na spodzie z brokułu (https://kuchnialidla.pl/pizza-na-spodzie-z-brokulow-z-burakiem-i-kozim-serem) lub sałatkę ze szparagów z jajkami (https://kuchnialidla.pl/salatka-ze-szparagow-jajek-i-koziego-sera).
2401 dni temu
Czym można zastąpić Sherry?
Odpowiedz
2401 dni temu
Możesz użyć porto, albo pominąć ten składnik :)
2421 dni temu
Co to jest za składnik "krem balsamiczny"?
Odpowiedz
2420 dni temu
to krem na bazie octu balsamicznego o dużo gęstszej konsystencji, która pozwala na efektowne dekorowanie potraw
268 dni temu
Ten składnik służy to wtłaczania balsamu w złuścione bataty. Pozdrawiam