Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- malakser
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY BROKUŁ
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oliwy. Brokuł ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy w malakserze, ma mieć konsystencję kaszy. Warzywo przenosimy na suchą patelnię i podprażamy przez około 6-8 minut, aż odparuje z niego woda. Studzimy.
KROK 2: MIESZAMY SKŁADNIKI SPODU
W misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki spodu, tj. jajko, białko jajka, oliwę, płatki owsiane, czosnek w proszku, suszone oregano, pieprz i sól. Dodajemy brokuł i ponownie całość mieszamy. Wykładamy na przygotowaną blachę, formujemy okrąg. Pieczemy 20 minut. Buraka i ser kozi kroimy w plastry.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników dressingu. Na upieczonej pizzy układamy buraka, kozi ser i pestki dyni. Pieczemy kolejne 5 minut. Pizzę podajemy skropioną dressingiem.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!
Minipizze bezglutenowe
Przygotujesz je w ekspresowym tempie dzięki przepisowi Kingi! Wybierz ulubione dodatki i częstuj znajomych – będzie pysznie i bezglutenowo!
Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
Pizza z grilla smakuje najlepiej: ma dymny aromat i zawsze pięknie się wypiecze! Warto poświęcić trochę czasu na wyrobienie własnego ciasta. Cała reszta jest już ekspresowa. A karczochy i szpinak to połączenie składników, do którego będziecie wracać!
Pizza na spodzie z kalafiora
Pizza to nie tylko tradycyjne ciasto. Możesz przygotować ją także na warzywnym spodzie, np. z kalafiora. Wypróbuj nowoczesny sposób na pizzę w wersji Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- 4 sposoby na frytki i dipy
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Pizza cztery pory roku
- Słodka pizza owocowa
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Pizza rolls z burakami i fetą
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- Pita pizza
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- EKSPRESOWY BIGOS
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Pizza bąbelkowa
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Karp w sosie piernikowym
- Gulasz z kaczych żołądków
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Bruschetta z pomidorami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
428 dni temu
niedopracowany ten przepis, surowego brokuła nie da się zetrzeć na tarce, a blender się zapycha przy próbie blendowania.
odpowiedz