Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- malakser
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY BROKUŁ
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oliwy. Brokuł ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy w malakserze, ma mieć konsystencję kaszy. Warzywo przenosimy na suchą patelnię i podprażamy przez około 6-8 minut, aż odparuje z niego woda. Studzimy.
KROK 2: MIESZAMY SKŁADNIKI SPODU
W misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki spodu, tj. jajko, białko jajka, oliwę, płatki owsiane, czosnek w proszku, suszone oregano, pieprz i sól. Dodajemy brokuł i ponownie całość mieszamy. Wykładamy na przygotowaną blachę, formujemy okrąg. Pieczemy 20 minut. Buraka i ser kozi kroimy w plastry.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników dressingu. Na upieczonej pizzy układamy buraka, kozi ser i pestki dyni. Pieczemy kolejne 5 minut. Pizzę podajemy skropioną dressingiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makówki śląskie
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kutia
- Boczek pieczony
- Mini burgery
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
837 dni temu
niedopracowany ten przepis, surowego brokuła nie da się zetrzeć na tarce, a blender się zapycha przy próbie blendowania.
Odpowiedz