Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- obieraczkę do warzyw
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Jajka ugotuj na twardo.
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: OBIERAMY I DOPRAWIAMY SZPARAGI
Za pomocą obieraczki do warzyw obieramy szparagi, tworząc wstążki. Surowe szparagi wraz ze szpinakiem przekładamy do miski, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny oraz oprószamy solą. Mieszamy.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Nakładamy sałatkę na półmisek i dodajemy przekrojone na pół jajka. Wszystko oprószamy posiekanym koperkiem, a następnie dodajemy kawałki koziego sera. Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka szparagowa
Garden party w gronie znajomych? Warto przekąsić coś lekkiego: szparagi skropione sosem winegret, z pomidorami i bagietką!
Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
Pyszne szparagi wraz z innymi warzywami podane na ciepło z purée z trybulą – wypróbuj!
Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
Niektóre składniki tworzą duety idealne – tak jak szparagi i ser pleśniowy! Przygotuj prostą sałatkę z zielonych szparagów i ciesz się ich niepowtarzalnym smakiem.
Pieczone szparagi à la caprese
Szukasz przepisu na błyskawiczny, wiosenny obiad? Już nie musisz! Te pieczone szparagi, podane z pomidorkami, mozzarellą mini i świeżą bazylią to danie idealne.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kutia
- Sernik piernikowy
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
754 dni temu
Smaczne :)
odpowiedz