Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- obieraczkę do warzyw
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Jajka ugotuj na twardo.
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: OBIERAMY I DOPRAWIAMY SZPARAGI
Za pomocą obieraczki do warzyw obieramy szparagi, tworząc wstążki. Surowe szparagi wraz ze szpinakiem przekładamy do miski, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny oraz oprószamy solą. Mieszamy.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Nakładamy sałatkę na półmisek i dodajemy przekrojone na pół jajka. Wszystko oprószamy posiekanym koperkiem, a następnie dodajemy kawałki koziego sera. Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka szparagowa
Garden party w gronie znajomych? Warto przekąsić coś lekkiego: szparagi skropione sosem winegret, z pomidorami i bagietką!
Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
Pyszne szparagi wraz z innymi warzywami podane na ciepło z purée z trybulą – wypróbuj!
Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
Niektóre składniki tworzą duety idealne – tak jak szparagi i ser pleśniowy! Przygotuj prostą sałatkę z zielonych szparagów i ciesz się ich niepowtarzalnym smakiem.
Pieczone szparagi à la caprese
Szukasz przepisu na błyskawiczny, wiosenny obiad? Już nie musisz! Te pieczone szparagi, podane z pomidorkami, mozzarellą mini i świeżą bazylią to danie idealne.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Pieczony indyk cajun
- Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
- Zapiekanka z ziemniaków z gruszkami, fasolą i boczkiem
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Nuggetsy z tempehu
- Żeberka z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Risotto – klasyczny przepis
- Kisiel z czerwonych owoców
- Pieczone warzywa z sosem jogurtowym
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Sałatka z truskawkami
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Gofry owsiane
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Duszone buraczki
- Szakszuka z botwinki
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
695 dni temu
Smaczne :)
odpowiedz