Ciasta
Jakie ciasto na wesele?
Wesele nie może obyć się bez kawy i ciasta. Ta wyjątkowa okazja, mimo iż jest słodka sama w sobie, wymaga dodatkowego dosłodzenia atmosfery. Z przepisami na ciasta Kuchni Lidla cel zawsze zostaje osiągnięty. Tylko spójrzcie, jaki wybór! A to przecież jedynie niektóre ze słodkich propozycji, jakie znajdziecie w Kuchni Lidla.
Przepisy na:
- ciasta czekoladowe:
- ciasta francuskie:
- ciasta drożdżowe:
- ciasta jogurtowe:
- ciasta z kremem:
Jakie ciasta na Wielkanoc?
Ciasta są również ważnym elementem menu na Wielkanoc. I choć wśród tradycyjnych ciast wielkanocnych najczęściej wymieniane są babki i mazurki, to wiele osób nie odmówi sobie przygotowania kilku innych ciast świątecznych. Przekonajcie się, że w Kuchni Lidla zawsze wam się upiecze!
Ciasta – przepisy:
- ciasta drożdżowe
- ciasta kruche
Ciasta, które lubią dzieci
O tym, że ciasta są pyszne, wiedzą wszyscy, a zwłaszcza najmłodsi wielbiciele słodkości. Dzieci doceniają prostotę i minimalizm w każdej sferze życia. Dlatego przygotowując ciasta z myślą o nich, nie stawiajcie na zbyt wiele dodatków. Kuchnia Lidla podpowie wam, jakie rodzaje ciast warto proponować dzieciom:
- ciasta czekoladowe, np. ciasto czekoladowe z bananami
- ciasta z jabłkami, np. migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- ciasta z galaretką, np. chrupiące ciasto z truskawkami
- ciasta z owocami, np. placek z gruszkami
- ciasta marchewkowe, np. ciasto marchewkowe z czekoladą
Ciasta, które zawsze się udają
Gdy stawiacie na ciasta, które można przygotować szybko i łatwo, czyli takie, które z dużym prawdopodobieństwem zawsze się udają, to weźcie pod uwagę jednorodność składników. Im jest ich mniej, tym większa szansa powodzenia. Sprawdźcie więc przepisy Kuchni Lidla na:
Wprawniejszym cukiernikom nie sposób nie polecić również tradycyjnych ciast drożdżowych. Tylko spójrzcie! Kuchnia Lidla doskonale wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe – oto przepis podstawowy.
Z kolei wszyscy ci, którzy nie mają ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale za to mają ogromny apetyt na słodkie przekąski, koniecznie powinni spróbować ciast bez pieczenia. Niezwykle proste w przygotowaniu, a przede wszystkim zawsze udane, potrafią zrobić naprawdę duże wrażenie na gościach. Przepisy na ciasta bez pieczenia, w tym m.in. przepis na sernik z malinami na serku mascarpone, znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Migdałowy tort weselny z truskawkami
Szukasz pomysłu na tort weselny? Spróbuj migdałowego z kremem maślanym i mnóstwem świeżych truskawek!

Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
Ciasto drożdżowe najlepiej smakuje ze świeżymi owocami! Poznaj przepis na drożdżówkę z brzoskwiniami i borówkami!

Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
Poznaj przepis na roladę biszkoptową! Z kremem na bazie espresso, mandarynkami i bitą śmietaną – smakuje wyśmienicie!

Torciki bezowe z miętą i malinami
Beza dla początkujących? Najlepiej w mniejszym rozmiarze! Przygotuj minitorciki bezowe z kremem miętowym i malinami!

Dwa sposoby na ciasto milionera
Paweł Małecki i jego gość przygotowali ciasto milionera w dwóch wersjach – tradycyjnej i wegańskiej! Poznaj przepisy i dowiedz się także, skąd pochodzi nazwa tego słodkiego ciasta!

Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
Ciasto drożdżowe możesz także przygotować w keksówce! Poznaj przepis na ciasto z marcepanem i kremem, oblane bitą śmietaną!

Sernik japoński
Jaki jest sernik japoński? Delikatny, puszysty, bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu i przede wszystkim pyszny – zobacz, jak go przygotować!

Sernik chałwowy
Paweł Małecki przygotował deser, który pokochają wszyscy fani chałwy! Sernik chałwowy na kakaowo-orzechowym spodzie!

Naked cake z gofrów orzechowych
Szukasz pomysłu na szybki tort? Zajrzyj do przepisu Pawła Małeckiego na tort z gofrów orzechowych, z dodatkiem bitej śmietany i owoców.

Ciasto marchewkowo-ananasowe
Uwielbiasz ciasto marchewkowe? Zobacz, jak przygotować je w innej wersji – z ananasem! Dodatkowo dowiesz się, jak przygotować warzywne dekoracje!

Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
Kruche ciasto, nadzienie rabarbarowo-truskawkowe i chrupiąca beza. Paweł Małecki wie, jak przygotować iście wiosenny deser!

Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
Tarta bez foremki i miksera? Paweł Małecki pokaże Ci, jak ją przygotować z dodatkiem gruszek karmelizowanych w syropie z agawy.

Fale dunaju
Fale Dunaju to klasyczne ciasto z wiśniami, kremem budyniowym i polewą czekoladową. Zobacz, jak je przygotować!
