Przepis z:
Polecany trik:
Kinga Paruzel Jak zrobić zjadalny ogród z resztek warzyw i ziół?
Polecany artykuł:
Kulinarne SOS, czyli wszystko o winie w kuchni
Chcesz uczcić ważną uroczystość, albo po prostu zjeść coś pysznego? Upiecz kaczkę według tego ekspresowego przepisu!
liczba polubień: 94 poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Mięso połączone ze słodkim sosem na bazie powideł śliwkowych. Kompozycja smaków inspirowana staropolską tradycją.
liczba polubień: 113 poziom trudności: trudny czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Ciasto z makiem i jabłkami z dodatkiem orzechowej kruszonki – słodka wariacja na temat tradycyjnego świątecznego wypieku.
liczba polubień: 223 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 30 ten przepis jest wegetariański
Smakowite, kruche ciasteczka wypełnione masą makową z dodatkiem bakalii i miodu. Przysmak, po który sięgniesz z ochotą!
liczba polubień: 141 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański
Smakowita, soczysta i pachnąca pomarańczą – taka będzie polędwica przygotowana zgodnie z tym przepisem. Spróbujesz?
liczba polubień: 218 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Soczyste mięso na ziemniaczanym purée polane sosem z suszonych grzybów i owoców. Tradycja w nowoczesnym wydaniu!
liczba polubień: 209 poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Łatwe w przygotowaniu, puszyste ciasto drożdżowe nadziane masą orzechową i posypane płatkami migdałów. Smakuje wybornie!
liczba polubień: 111 poziom trudności: trudny czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 20 ten przepis jest wegetariański
Klasyczne polskie danie na Wigilię i nie tylko. Dwa rodzaje kapusty, grzyby i aromatyczne przyprawy to wyjątkowe połączenie.
liczba polubień: 77 poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 3 ten przepis jest wegetariański
Duży pieczony pieróg z ciasta francuskiego wypełniony rybnym farszem z dodatkiem grzybów i kiszonej kapusty.
liczba polubień: 74 poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański
Wyrazisty smak ryby wzbogacony grzybowym aromatem z dodatkiem pikantnej sałatki z ziemniaków.
liczba polubień: 79 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Soczyste płaty ryby połączone z aromatyczną kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami. Doskonały polski smak!
liczba polubień: 66 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Gęsta zupa o intensywnym aromacie, wzbogacona ziołami i pestkami dyni. Ciekawy pomysł na tradycyjne polskie danie.
liczba polubień: 256 poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Delikatne kawałki ryby skąpane w sosie na bazie piernika. Korzenny zapach i wyjątkowy smak tego dania zachwycą każdego.
liczba polubień: 30 poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Coś nietypowego – cannelloni z cukinii w roli tego charakterystycznego makaronu. Smaczna, lekka potrawa.
liczba polubień: 828 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Bądź na bieżąco z nowościami Kuchni Lidla!