
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy kurczaka
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Olej i masło rozgrzewamy na patelni, na której smażymy kurczaka z każdej strony przez 4 minuty.
Krok 2: Przygotowujemy truskawki
W międzyczasie truskawki myjemy, szypułkujemy. 400 g miksujemy, resztę kroimy w drobną kostkę. Zielony pieprz osączamy i rozgniatamy grubo nożem.
Krok 3: Robimy sos truskawkowy
Kurczaka zdejmujemy z patelni, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy. Sos ze smażenia rozcieńczamy czerwonym winem, gotujemy przez 2 minuty. Dodajemy purée truskawkowe, doprawiamy solą, zielonym pieprzem, cukrem i gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy truskawki pokrojone w kostkę, podgrzewamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z filetami z kurczaka.
Z daniem komponują się młode ziemniaki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)