zobacz film GIENO MIENTKIEWICZ W KUCHNI LIDLA

Odcinek 32

GIENO MIENTKIEWICZ W KUCHNI LIDLA

Obejrzyj odcinek i posłuchaj porad najlepszego serowego eksperta w Polsce!

GIENO MIENTKIEWICZ W KUCHNI LIDLA
TAJEMNICE PYSZNYCH SERÓW

SERY NA CO DZIEŃ

Na sklepowych półkach znajdziemy wiele gatunków serów, dlatego każdy bez problemu wybierze coś dla siebie. Według obserwacji naszego gościa, miłośnika i znawcy serów, Polacy najczęściej kupują sery twarogowe — trochę słodkie, z nutą kwaskowatości, które jedzą z warzywami do chleba lub pieką z nich serniki i robią paschy. Teraz duży wybór serów żółtych i kozich w atrakcyjnych cenach znajdziesz oczywiście w Lidlu!

O SERACH SŁÓW KILKA

W kolejnym odcinku „Dorota, Karol i Goście” Dorota Wellman i Karol Okrasa rozmawiają o serach z Gienem Mientkiewiczem — autorem programu „Przez dziurkę od sera”, a także twórcą sformułowania „polskie sery zagrodowe” oraz bloga serypolskie.blox.pl. Jeśli zastanawialiście się kiedykolwiek, jak przechowywać sery, jak je podawać i jak prawidłowo skomponować deskę serów, to odpowiedzi na te wszystkie pytania znajdziecie w naszym programie. Koniecznie obejrzyjcie!

SER NA OBIAD

Jak wykorzystać ser w daniach obiadowych? Skorzystajcie z podpowiedzi naszych ekspertów. Gieno Mientkiewicz zdradzi Wam swój przepis na naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami, a Karol Okrasa pokaże, jak przygotować zapiekankę ziemniaczaną z łososiem. To będzie serowa uczta!


Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram