Grill
Co na grilla – podpowiadamy, co wrzucać na ruszt!
Jeśli zastanawiacie się, co właściwie warto grillować, to koniecznie udajcie się do Kuchni Lidla i zapoznajcie się z przepisami na potrawy, które zrobicie właśnie na grillu. Jest ich naprawdę sporo, dlatego zarezerwujcie sobie trochę czasu na zapoznanie się z nimi – dzięki nim dowiecie się, co można grillować. Ich przygotowanie nie zajmie już tak dużo czasu, bo każdy, kto choć raz sam miał okazję przyrządzać dania z grilla, wie, że wszystko, co wkładamy na grilla, można przygotować na szybko, zaledwie w kilkanaście minut.
Co zatem można wrzucić na grilla? Sprawdźcie! Oto przepisy Kuchni Lidla:
- szaszłyki z jagnięciny
- ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
- club sandwicz ze schabem
- pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- burger z chili i chutney z cebuli
- lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- grillowana makrela w ostrej marynacie
Dodatki do grilla – sprawdź nasze propozycje!
Równie istotne, jak mięso czy ryba na grillu, są także dodatki. Dzięki nim całość nabiera wyrazistości i często staje się bardziej atrakcyjna pod względem wizualnym. Grillowane szaszłyki z kurczaka o wiele lepiej prezentują się przecież na talerzu np. z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej aniżeli bez nich. Kuchnia Lidla doskonale zdaje sobie z tego sprawę, dlatego często proponuje przepisy na grilla, których istotnym składnikiem jest także sałatka czy nawet słodka przekąska. Nie zastanawiajcie się więc dłużej, jaką sałatkę czy ciasto wybrać na pyszny dodatek do dań z grilla, tylko zdajcie się na pomysły Kuchni Lidla. Oto niektóre z nich:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Aromatyczna karkówka z grilla
Sposób na udanego grilla? Soczyste kawałki karkówki przygotowane w musztardowej marynacie z dodatkiem pachnących ziół.

Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne mięso drobiowe z orzeźwiającym sosem. Wystarczy kilka chwil i... gotowe!

Grillowana kukurydza
Absolutna klasyka amerykańskiego grilla. Tego trzeba spróbować, bo danie jest proste, smaczne i bardzo zdrowe.

Sosnowy pstrąg z grilla
Smakowit, pieczony pstrąg, pachnący sosnowym lasem. Przekonaj się, jak prosto możesz go przygotować.

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.

Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
Lekka i prosta sałatka o ciekawym, głębokim smaku. Na jej przyrządzenie wystarczy jedynie dwadzieścia minut!

Grillowany łosoś z masłem ziołowym
Łatwy i szybki przepis na soczystego łososia z grilla z dodatkiem masła ziołowego, które wzbogaca jego wyjątkowy smak.


Grillowana karkówka po myśliwsku
Karkówka najlepiej smakuje z grilla. Przyrządź nietypową marynatę i ciesz się doskonałym smakiem!

Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.

Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym
Indyk, jako wykwintny drób, zasługuje na równie wysublimowaną oprawę. Podaj go z pieczoną gruszką i pleśniowym serem.

Grillowany burger teksański
Soczyste burgery domowej roboty podane z liściem świeżej sałaty, pomidorem i chrupiącą bułką zasmakują mięsożercom!

Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
Łosoś z grilla… Czemu nie! A już na pewno w postaci oryginalnych szaszłyków z marynatą i soczystymi cząstkami limonki.

