Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Polędwiczki myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą, pieprzem i oregano.
Bakłażana myjemy i kroimy na 8 cienkich plastrów. Plasterki sera kroimy na pół, układamy na polędwiczkach, każdą polędwiczkę obkładamy 2 plasterkami bakłażana i spinamy wykałaczkami. Grillujemy przez 5-7 minut najpierw od strony obłożonej serem i bakłażanem, a następnie obracamy i grillujemy przez kolejne 7-10 minut, aż mięso będzie gotowe.
Zobacz podobne
przepisy
Pierś z kurczaka w orzechach, z sosem balsamicznym i sałatka z buraczków
Mięso w chrupiącej panierce podane w towarzystwie warzyw. Wywodzące się z Włoch lekkie danie, które może zrobić każdy!
Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
Jak gotować metodą sous-vide? Prosty przepis Karola na delikatną pierś kurczaka podaną z maślaną marchewką pozwoli Ci odkryć nowy sposób na przygotowanie wartościowego i smacznego obiadu dla całej rodziny!
Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
Kurczak z warzywami to zawsze dobry pomysł na obiad. Wypróbuj ten przepis i zrób coś naprawdę pysznego dla siebie i swoich bliskich!
Croissanty z filetem z piersi kurczaka
Cudownie maślany, delikatnie słodki croissant z guacamole, delikatna szynka z kurczaka i jajko sadzone – takie połączenie składników to gwarancja pysznego śniadania!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Błyskawiczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
3220 dni temu
Jakoś mi się nie chce wierzyć, że zwykły nasz twarogowy ser przypiecze się tak jak na zdjęciu :( Odnoszę wrażenie, że po pierwsze się pokruszy i nie będzie się trzymać "plastra" a po drugie pod wpływem temperatury się rozpłynie. To na pewno nie jest żaden włoski ser?
odpowiedz
3220 dni temu
Drogi Gościu, my używaliśmy sera twarogowego, ale jeśli masz ochotę użyć włoskiego - nic nie stoi na przeszkodzie :)
3387 dni temu
dlaczego nie napisane,że trzeba pozbyć się goryczki z bakłażana? hmmmmm
odpowiedz
3387 dni temu
Przecież współczesne odmiany bakłażana nie mają goryczki.
3385 dni temu
Nie jest to konieczne. Jednak, jeśli przeszkadza Ci gorycz bakłażana - należy go wcześniej posolić i odstawić na kilkanaście minut.
3335 dni temu
Bo nie
3420 dni temu
Grilujemy- czy można to usmażyć na patelni? Pozdrawiam.
odpowiedz