Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Polędwiczki myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą, pieprzem i oregano.
Bakłażana myjemy i kroimy na 8 cienkich plastrów. Plasterki sera kroimy na pół, układamy na polędwiczkach, każdą polędwiczkę obkładamy 2 plasterkami bakłażana i spinamy wykałaczkami. Grillujemy przez 5-7 minut najpierw od strony obłożonej serem i bakłażanem, a następnie obracamy i grillujemy przez kolejne 7-10 minut, aż mięso będzie gotowe.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba po japońsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Guacamole
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Mini burgery
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (7)
3535 dni temu
Jakoś mi się nie chce wierzyć, że zwykły nasz twarogowy ser przypiecze się tak jak na zdjęciu :( Odnoszę wrażenie, że po pierwsze się pokruszy i nie będzie się trzymać "plastra" a po drugie pod wpływem temperatury się rozpłynie. To na pewno nie jest żaden włoski ser?
Odpowiedz
3535 dni temu
Drogi Gościu, my używaliśmy sera twarogowego, ale jeśli masz ochotę użyć włoskiego - nic nie stoi na przeszkodzie :)
3702 dni temu
dlaczego nie napisane,że trzeba pozbyć się goryczki z bakłażana? hmmmmm
Odpowiedz
3701 dni temu
Przecież współczesne odmiany bakłażana nie mają goryczki.
3700 dni temu
Nie jest to konieczne. Jednak, jeśli przeszkadza Ci gorycz bakłażana - należy go wcześniej posolić i odstawić na kilkanaście minut.
3650 dni temu
Bo nie
3735 dni temu
Grilujemy- czy można to usmażyć na patelni? Pozdrawiam.
Odpowiedz