Pierś kurczaka z bakłażanem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Polędwiczki myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą, pieprzem i oregano.

Bakłażana myjemy i kroimy na 8 cienkich plastrów. Plasterki sera kroimy na pół, układamy na polędwiczkach, każdą polędwiczkę obkładamy 2 plasterkami bakłażana i spinamy wykałaczkami. Grillujemy przez 5-7 minut najpierw od strony obłożonej serem i bakłażanem, a następnie obracamy i grillujemy przez kolejne 7-10 minut, aż mięso będzie gotowe.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    3220 dni temu
    Jakoś mi się nie chce wierzyć, że zwykły nasz twarogowy ser przypiecze się tak jak na zdjęciu :( Odnoszę wrażenie, że po pierwsze się pokruszy i nie będzie się trzymać "plastra" a po drugie pod wpływem temperatury się rozpłynie. To na pewno nie jest żaden włoski ser?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3220 dni temu
    Drogi Gościu, my używaliśmy sera twarogowego, ale jeśli masz ochotę użyć włoskiego - nic nie stoi na przeszkodzie :)
  • Gość Gość
    3387 dni temu
    dlaczego nie napisane,że trzeba pozbyć się goryczki z bakłażana? hmmmmm

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3387 dni temu
    Przecież współczesne odmiany bakłażana nie mają goryczki.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3385 dni temu
    Nie jest to konieczne. Jednak, jeśli przeszkadza Ci gorycz bakłażana - należy go wcześniej posolić i odstawić na kilkanaście minut.
  • Gość Gość
    3335 dni temu
    Bo nie
  • Gość Gość
    3420 dni temu
    Grilujemy- czy można to usmażyć na patelni? Pozdrawiam.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!