Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Polędwiczki myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą, pieprzem i oregano.
Bakłażana myjemy i kroimy na 8 cienkich plastrów. Plasterki sera kroimy na pół, układamy na polędwiczkach, każdą polędwiczkę obkładamy 2 plasterkami bakłażana i spinamy wykałaczkami. Grillujemy przez 5-7 minut najpierw od strony obłożonej serem i bakłażanem, a następnie obracamy i grillujemy przez kolejne 7-10 minut, aż mięso będzie gotowe.
Zobacz podobne
przepisy
Pierś z kurczaka w orzechach, z sosem balsamicznym i sałatka z buraczków
Mięso w chrupiącej panierce podane w towarzystwie warzyw. Wywodzące się z Włoch lekkie danie, które może zrobić każdy!
Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
Jak gotować metodą sous-vide? Prosty przepis Karola na delikatną pierś kurczaka podaną z maślaną marchewką pozwoli Ci odkryć nowy sposób na przygotowanie wartościowego i smacznego obiadu dla całej rodziny!
Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
Kurczak z warzywami to zawsze dobry pomysł na obiad. Wypróbuj ten przepis i zrób coś naprawdę pysznego dla siebie i swoich bliskich!
Croissanty z filetem z piersi kurczaka
Cudownie maślany, delikatnie słodki croissant z guacamole, delikatna szynka z kurczaka i jajko sadzone – takie połączenie składników to gwarancja pysznego śniadania!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Roladki z indyka z warzywami i ryżem
- Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
- Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Polenta z sosem z pieczonej papryki
- Sałatka mięsna podawana z ziołowym dressingiem ze śmietaną
- Kajmak na trzy sposoby
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Owocowe smoothie dla dzieci
- Chlebek w stylu włoskim
- Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem
- Spaghetti z wołowym ragu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Tarta Cytrynowa
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Roladki z bakłażana
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- Ciastka pisanki
- Hummus grzybowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
3197 dni temu
Jakoś mi się nie chce wierzyć, że zwykły nasz twarogowy ser przypiecze się tak jak na zdjęciu :( Odnoszę wrażenie, że po pierwsze się pokruszy i nie będzie się trzymać "plastra" a po drugie pod wpływem temperatury się rozpłynie. To na pewno nie jest żaden włoski ser?
odpowiedz
3197 dni temu
Drogi Gościu, my używaliśmy sera twarogowego, ale jeśli masz ochotę użyć włoskiego - nic nie stoi na przeszkodzie :)
3364 dni temu
dlaczego nie napisane,że trzeba pozbyć się goryczki z bakłażana? hmmmmm
odpowiedz
3364 dni temu
Przecież współczesne odmiany bakłażana nie mają goryczki.
3362 dni temu
Nie jest to konieczne. Jednak, jeśli przeszkadza Ci gorycz bakłażana - należy go wcześniej posolić i odstawić na kilkanaście minut.
3312 dni temu
Bo nie
3397 dni temu
Grilujemy- czy można to usmażyć na patelni? Pozdrawiam.
odpowiedz