Grill - Kurczak z grilla - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Marynata do kurczaka
Marynowanie kurczaka to doskonały sposób na nadanie mu konkretnego charakteru. Marynowane udka, podudzia, pierś czy skrzydełka to propozycja dla miłośników różnorodnych smaków i aromatów. Odkryj nasz przepis na najlepszą marynatę do kurczaka i pozwól sobie na odkrywanie nowych smaków już dziś!
Fajita z kurczaka
Pierś kurczaka i świeże warzywa grillowane w aromatycznej marynacie z czosnkiem. Podane w tortilli, z dodatkiem pico de gallo i kwaśnej śmietany z pewnością zachwycą gości podczas każdego spotkania na świeżym powietrzu.
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.
Podwędzane szaszłyki z kurczaka w sosie pomarańczowo-sojowym, z sałatką z marchewki
Pyszne połączenie delikatnego drobiu, boczku i orientalnych przypraw. Niezwykle aromatyczna, zaskakująca smakiem potrawa.
Burger z kurczakiem w curry na ostro
Pyszny, amerykański hamburger z… kurczakiem. Zobacz, jakie to proste.
Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.
Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne mięso drobiowe z orzeźwiającym sosem. Wystarczy kilka chwil i... gotowe!
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.
Imbirowe skrzydełka z grilla
Złociste skrzydełka z kurczaka przygotowane w orientalnej marynacie na bazie limonki, imbiru oraz papryczek chili.
Kurczak w prostym sosie barbecue
Sos barbecue to klasyka kuchni w stylu amerykańskim. W tym przepisie połączono go z udkami kurczaka. Smakuje rewelacyjnie!
Kurczaki-Patyczaki
Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.
Przepisy na pysznego kurczaka z grilla
Kurczak z grilla to niezastąpione danie sezonu letniego, dlatego warto mieć dobry przepis na jego przyrządzenie. Nieważne, czy będą to skrzydełka, udka czy pierś z grilla, wszystko powinno zostać idealnie skomponowane z dodatkami. Istotną rolę w przygotowaniu kurczaka z grilla odgrywa więc nie tylko marynata, ale również to, co podacie w formie dodatku. Amerykańskie BBQ jest tego idealnym przykładem. Tu na sukces grillowania składa się wiele elementów. Przekonajcie się sami!
Sprawdźcie również pozostałe pomysły Kuchni Lidla na kurczaka z grilla, którego możecie przyrządzić np. w marynacie jogurtowej.
- pierś z kurczaka z grilla w jogurcie:
A jeśli nie macie akurat ochoty na kurczaka z grilla w jogurcie, to nic straconego! Kuchnia Lidla przygotowała również coś dla zwolenników pikantniejszych smaków. Udka z kurczaka z grilla w marynacie z imbirem i ostrą papryką z przepisu na uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami będą dla nich propozycją idealną. Smakosze kuchni azjatyckiej z pewnością nie pogardzą także imbirowymi skrzydełkami z grilla przyrządzonymi na ostro. Jeśli jednak nie możecie pozwolić sobie na tak intensywne przyprawy, to skosztujcie łagodniejszych w smaku skrzydełek z grilla w miodzie, które zamiast ognistego żaru dostarczą wam niebiańskiej słodyczy.
Oprócz typowych przepisów na pierś, udka czy skrzydełka z kurczaka z grilla Kuchnia Lidla jest też pełna innych pomysłów. Każdy znajdzie coś dla siebie!
- burgery z grilla:
- szaszłyki z kurczaka:
Popularny filet z kurczaka, po który tak często sięgamy również podczas planowania dań z grilla, nie jest więc jedynym rarytasem, który można przyrządzić na ruszcie. Choć prawda jest taka, że jeśli decydujemy się na drób, to najczęściej bierzemy pod uwagę właśnie tę konkretną część kurczaka. Ze wskazówkami Kuchni Lidla przygotowanie piersi z kurczaka z grilla tradycyjnego czy elektrycznego nie będzie stanowić żadnego problemu. Wystarczy zapoznać się z poradami Kuchni Lidla, aby dowiedzieć się, jak przyprawić i zamarynować pierś z kurczaka na grilla. W końcu dobra, aromatyczna marynata to podstawa!
Jak przygotować pierś z kurczaka na grilla?
Zanim umieścimy pierś z kurczaka na grillu, warto wiedzieć, jak wcześniej ją przygotować. Można kupić przyprawy do kurczaka z grilla, jednak gdy mamy więcej czasu, lepiej wykorzystać przepis na marynatę Kuchni Lidla. Własnoręcznie wykonana mieszanka przyprawowa zawsze jest lepsza od tych gotowych. Pierś kurczaka przejdzie na grillu jej wyjątkowym aromatem i będzie smakować wyśmienicie. Jeśli więc do tej pory nie wiedzieliście, jak przyprawić pierś z kurczaka na grilla, to nie wahajcie się ani chwili i kierujcie się wskazówkami Kuchni Lidla. Z nimi grillowanie jest o wiele prostsze!