Karol Okrasa - przepisy i pomysły (str. 6):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
Czosnek niedźwiedzi, wędzone żeberka i młoda kapusta. Ta pyszna kompozycja Karola Okrasy doskonale smakuje w letnie dni.
Bigos rybny
Bigos rybny to nietypowa wersja doskonale znanej wszystkim potrawy. Idealne danie dla miłośników ryb!
Odchudzone lasagne
Mięso mielone z kurczaka, mnóstwo warzyw i ziół – to sposób Karola Okrasy na lżejszą wersję lasagne!
Indyczka glazurowana miodem i piwem
Wypróbuj świąteczny przepis Karola na indyczkę! Z dodatkiem goździków i pomarańczy.
Mandarynkowy pulled pork
Karol zachwyca pomysłem na szarpaną wieprzowinę. Z mandarynkową marynatą smakuje wyśmienicie!
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Nogi gęsi w piwie z pieczoną kapustą
Skosztuj nóg gęsi wolno duszonych w ciemnym piwie, podanych z pieczoną kapustą!
Risotto z dynią
Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!
Uda kurczaka duszone w herbacie z rumem
Zamarynuj udka w rumie, a następnie upiecz je wraz z ziemniakami!
Minipizza z kabanosami
Sprawdzony przepis Karola Okrasy na pizzę! Doskonała na obiad lub kolację!
Kaczka w sosie żurkowym
Kaczka w sosie żurkowym z dodatkiem marynowanego pieprzu − oto wielkanocna propozycja Okrasy!
Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
Tradycyjna francuska kaczka konfitowana okiem rodzimego kucharza - Karola Okrasy. Warto wypróbować!