Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- naczynie żaroodporne
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy sos
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek siekamy. Na patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy mięso mielone z udek kurczaka, lekko je przy tym rozrywając. Doprawiamy pieprzem, solą i kilkoma gałązkami tymianku. Podsmażamy. Dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy. Do pomidorów dolewamy 200 ml wody i całość dodajemy do mięsa. Doprawiamy gałką muszkatołową. Dodajemy masło, a po chwili jeszcze odrobinę cukru. Dusimy ok. 30 minut, aż sos odparuje i zgęstnieje.
Krok 2: Grillujemy warzywa
Cukinię i bakłażana kroimy w plastry. W dużej misce mieszamy warzywa z solą, pieprzem i oliwą. Dodajemy posiekany tymianek. Grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej z dwóch stron. Odkładamy na talerz.
Gdy sos zgęstnieje, dodajemy jeszcze odrobinę gałki muszkatołowej, suszonego majeranku i kaszę mannę. Mieszamy i czekamy, aż sos się jeszcze bardziej zagęści.
Krok 3: Układamy warstwy lasagne
Formę smarujemy masłem. Układamy warstwami cukinię, ser, naleśnik, mięso, bakłażan, ser, naleśnik, mięso. Wykańczamy naleśnikiem, cukinią i obficie posypujemy serem. Pieczemy przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
Zobacz podobne
przepisy
Lazania - szybka wersja
Karol Okrasa udowadnia, że można połączyć kuchnię w stylu włoskim z kuchnią polską - sprawdź!
Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
Spróbuj przygotować lasagne w nowej odsłonie - z wykorzystaniem mozzareli i aromatycznych suszonych pomidorów.
Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
Płaty makaronu przełożone kremowym nadzieniem i skąpane w pomidorowym sosie. To danie podbije serca Twoich gości!
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)