Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- naczynie żaroodporne
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy sos
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek siekamy. Na patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy mięso mielone z udek kurczaka, lekko je przy tym rozrywając. Doprawiamy pieprzem, solą i kilkoma gałązkami tymianku. Podsmażamy. Dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy. Do pomidorów dolewamy 200 ml wody i całość dodajemy do mięsa. Doprawiamy gałką muszkatołową. Dodajemy masło, a po chwili jeszcze odrobinę cukru. Dusimy ok. 30 minut, aż sos odparuje i zgęstnieje.
Krok 2: Grillujemy warzywa
Cukinię i bakłażana kroimy w plastry. W dużej misce mieszamy warzywa z solą, pieprzem i oliwą. Dodajemy posiekany tymianek. Grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej z dwóch stron. Odkładamy na talerz.
Gdy sos zgęstnieje, dodajemy jeszcze odrobinę gałki muszkatołowej, suszonego majeranku i kaszę mannę. Mieszamy i czekamy, aż sos się jeszcze bardziej zagęści.
Krok 3: Układamy warstwy lasagne
Formę smarujemy masłem. Układamy warstwami cukinię, ser, naleśnik, mięso, bakłażan, ser, naleśnik, mięso. Wykańczamy naleśnikiem, cukinią i obficie posypujemy serem. Pieczemy przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
Zobacz podobne
przepisy
Szybkie lasagne
Karol Okrasa udowadnia, że można połączyć kuchnię w stylu włoskim z kuchnią polską - sprawdź!
Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
Spróbuj przygotować lasagne w nowej odsłonie - z wykorzystaniem mozzareli i aromatycznych suszonych pomidorów.
Lasagne ze szpinakiem i pomidorami
Płaty makaronu przełożone kremowym nadzieniem i skąpane w pomidorowym sosie. To danie podbije serca Twoich gości!
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Lekka, smaczna i szybka lasagna to świetny pomysł na obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Proste gołąbki greckie
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Pastitsio (zapiekanka grecka pasticcio)
- Lasagne z bakłażanem i cukinią
- Minipizza z kabanosami
- Gulasz z jelenia
- Rosół z gęsi z warzywami
- Makaron w sosie sojowym
- Kotlety mielone z purée
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Najlepszy rosół
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Burger z łososia
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Wegańskie uszka nadziewane soczewicą
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Spaghetti z wołowym ragu
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Kotleciki jagnięce
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Tort malinowy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Nalewka z głogu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)