Kuchnia polska - Desery z galaretką - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Słodkie co nieco w towarzystwie galaretki to pomysł na deser, który można przygotować w wielu wariantach. Galaretki znakomicie współgrają smakowo z różnego rodzaju musami, najczęściej owocowymi, ale również jogurtami naturalnymi, bitą śmietaną, no i, rzecz jasna, z ciastem. Sprawdźcie, jakie przysmaki mogą powstać z dodatkiem galaretki.

Galaretka – sprawdzone przepisy na pyszny deser

Galaretka to idealne uzupełnienie deseru. Jej konsystencja sprawia, że całość kompozycji dłużej zachowuje swoją formę. Poza tym desery z galaretką można przechować w lodówce i podać później, w odpowiednim momencie. Jeśli więc zastanawiacie się, jak zrobić deser z galaretką, to pora skorzystać ze wskazówek Kuchni Lidla – znajdziecie tu mnóstwo przepisów na desery z galaretką. Zdecydowanie najpopularniejszym deserem z galaretką jest ten, w którym galaretka łączy się z owocami. Taki duet najczęściej polecają autorzy wielu przepisów na desery, co jednak nie oznacza, że jest to jedyne słuszne połączenie. Galaretka bez dodatków bowiem, za to w różnych smakach, jak np. w przepisie na świąteczne galaretki, może być też wyśmienitym deserem. Warto poeksperymentować w kuchni, aby przekonać się, jak duże wrażenie na gościach może zrobić deser z galaretką. Niech zainspiruje was w tym względzie Kuchnia Lidla.

Desery z galaretką – przepisy:

Deserowy klasyk – galaretka z owocami

Galaretka z owocami to klasa sama w sobie. Jest znakomitą propozycją deseru, gdy najzwyczajniej w świecie brakuje pomysłu na przekąskę do popołudniowej kawy. Wtedy to właśnie one – desery z galaretką i owocami – wysuwają się na pierwszy plan. Kuchnia Lidla docenia ich smak, dlatego zachęca do skorzystania z przepisów na galaretki w różnej formie i postaci. Wśród nich znajdziecie także przysmaki z galaretką i owocami dla dzieci. Tylko spójrzcie!

Przepisy na desery z galaretką

Niektórych zapewne zdziwi fakt, że galaretka może być bez cukru, a nawet bez żelatyny! I choć takie produkty na rynku są nadal rzadkością, to można je kupić zazwyczaj w specjalistycznych sklepach z żywnością. Możecie ich później użyć do przygotowania lekkiej wersji deseru z galaretką i jogurtem czy też deseru z galaretką i budyniem, najlepiej takim domowym. Sprawdźcie, jak krok po kroku przyrządzić deser jogurtowo-truskawkowy według przepisu Pawła Małeckiego i cieszcie się jego wybornym smakiem!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!