Oliwa z oliwek - przepisy i pomysły (str. 89):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kurczak po marokańsku
Przekonaj się, że nawet bez tradycyjnego tadżinu można przygotować prawdziwego kurczaka po marokańsku.
![Kurczak po marokańsku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65380e9169ad-e6f242f364-KW_34_PASCAL_Kurczak_po_marokansku_POZIOM_12974_S_125838.webp)
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
Faszerowany cytryną i przyprawami pstrąg pieczony w solnej skorupce, która nadaje rybie niepowtarzalny smak. Robi wrażenie!
![Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/93ad734d6289-0d7c43e803-KAROL_KW_12_pstrag_pieczony_w_soli.webp)
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
![Dorsz z chorizo i rozmarynem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42695eda074e-e89d2f5b64-dorsz_z_chorizo_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorsz w pesto
Delikatne kawałki filetów z dorsza posmarowane warstwą aromatycznego zielonego pesto i zapieczone z plastrami pomidorów.
![Dorsz w pesto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/036b373faf9b-33829ebf86-dorsz_w_pesto_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
Pyszna ryba podana na fasolce szparagowej otoczonej delikatną śmietanką z kawałkami chrupiących orzechów laskowych.
![Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/05c9d69c36f1-3a05357d1e-pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
![Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d64e4c29f90a-c1e9ab89df-grillowany_pstrag_lososiowy_960x540_2015.webp)
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
![Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/483eed88c071-facc72cde0-pieczony_pstrag_w_pomidorach_960x540_2015.webp)
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
![Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/de650084036a-5758a548fb-krewetki_w_soli_kokosowej_960x540_2015.webp)
Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.
![Łososiowe fajitas](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/000027873f85-510f771432-lososiowe_fajitas_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Grillowany łosoś z salsą z awokado
Delikatne mięso z łososia podane z kawałkami dojrzałego awokado, cebuli i świeżą kolendrą nadającą wyjątkowy aromat.
![Grillowany łosoś z salsą z awokado](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7404d8f1e434-fbf1bb665d-grillowany_losos_z_salsa_960x540_2015.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.
![Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/786c4e002cb5-6a8af74087-labraks_w_cytrusach_960x540_2015.webp)
Sum z karaibską salsą
Grillowane filety z suma z aromatyczną salsą w stylu karaibskim przygotowaną na bazie banana, mango oraz świeżych ziół.
![Sum z karaibską salsą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f1ceb9bb08a4-81c90fa50e-Sum_z_karaibska_salsa_960x540_2015.webp)