Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- temperówkę do warzyw
- obieraczkę do warzyw
- tarkę
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW
Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: DODAJEMY SER
Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti aglio e olio z pieczoną papryką i rukolą
Wariacja na temat spaghetti aglio e olio w wykonaniu Okrasy. Tym razem z pieczoną papryką i rukolą!
Spaghetti z dynią i borowikami
Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!
Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!
Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
Klasyczny makaron we włoskim stylu z mięsno-pomidorowym sosem wzbogacony szpinakiem. Wyborne danie, które zawsze się udaje.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
- Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Kurczak w prostym sosie barbecue
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
- Przekąski na imprezę
- Jajko zapiekane w bagietce
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Gofry wytrawne z warzywami
- Gniazdka – przepis na orzechowe pączki parzone
- Szparagowe paluszki w cieście filo
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Brzoskwiniowe smoothie z arbuzem i winogronami
- Zielone szparagi z burratą
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- Chlebek jabłkowo-cynamonowy
- Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
- Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
- Tajine dyniowy z indykiem i jabłkiem
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Lasagne z bakłażanem i cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2445 dni temu
Ka zrobiłam z samą cukinią i wyszło pyszne 😊
odpowiedz
2826 dni temu
Gdzie kupię taką temperówkę? Danie w moim stylu
odpowiedz
2824 dni temu
W każdym sklepie z akcesoriami kuchennymi :)