Aglio e olio w wersji fit

Darek Gutkowski


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • temperówkę do warzyw
  • obieraczkę do warzyw
  • tarkę

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW

Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.

KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA

Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 3: DODAJEMY SER

Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    2713 dni temu
    Ka zrobiłam z samą cukinią i wyszło pyszne 😊

    odpowiedz

  • Makowiec Makowiec
    3095 dni temu
    Gdzie kupię taką temperówkę? Danie w moim stylu

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3092 dni temu
    W każdym sklepie z akcesoriami kuchennymi :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!