
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- temperówkę do warzyw
- obieraczkę do warzyw
- tarkę
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW
Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: DODAJEMY SER
Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti aglio e olio z pieczoną papryką i rukolą
Wariacja na temat spaghetti aglio e olio w wykonaniu Okrasy. Tym razem z pieczoną papryką i rukolą!

Spaghetti z dynią i borowikami
Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!

Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!

Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
Klasyczny makaron we włoskim stylu z mięsno-pomidorowym sosem wzbogacony szpinakiem. Wyborne danie, które zawsze się udaje.

Komentarze (3)
1912 dni temu
Ka zrobiłam z samą cukinią i wyszło pyszne 😊
odpowiedz
2293 dni temu
Gdzie kupię taką temperówkę? Danie w moim stylu
odpowiedz
2291 dni temu
W każdym sklepie z akcesoriami kuchennymi :)
zobacz wszystkie