
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- temperówkę do warzyw
- obieraczkę do warzyw
- tarkę
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW
Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: DODAJEMY SER
Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Guacamole
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Zapiekanka ziemniaczana
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Krem z dyni
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Sernik na zimno w słoiku
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Zupa pho z wołowiną
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Chłodnik z botwiny
- Ryż smażony z warzywami
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2713 dni temu
Ka zrobiłam z samą cukinią i wyszło pyszne 😊
odpowiedz
3095 dni temu
Gdzie kupię taką temperówkę? Danie w moim stylu
odpowiedz
3092 dni temu
W każdym sklepie z akcesoriami kuchennymi :)