Aglio e olio w wersji fit

Darek Gutkowski


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • temperówkę do warzyw
  • obieraczkę do warzyw
  • tarkę

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON Z WARZYW

Warzywa dokładnie myjemy, a następnie ścinamy za pomocą temperówki (marchew, pietruszka) oraz zwykłej obieraczki (biała rzodkiew, cukinia), tworząc nitki imitujące makaron.

KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA

Czosnek kroimy w cienkie plastry, papryczkę chili siekamy i podsmażamy je na oliwie z oliwek. Dorzucamy warzywa, zaczynając od tych twardszych (marchew, rzodkiew, pietruszka). Kiedy zmiękną, dodajemy cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 3: DODAJEMY SER

Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i świeżymi ziołami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Giancarlo Russo

Spaghetti z dynią i borowikami

Szybki, włoski pomysł na obiad? Wyśmienite spaghetti z dynią i borowikami!

Spaghetti z dynią i borowikami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 1 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Spaghetti à la carbonara

Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!

Spaghetti à la carbonara

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2665 dni temu
    Ka zrobiłam z samą cukinią i wyszło pyszne 😊

    odpowiedz

  • Makowiec Makowiec
    3046 dni temu
    Gdzie kupię taką temperówkę? Danie w moim stylu

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3044 dni temu
    W każdym sklepie z akcesoriami kuchennymi :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!