Przepis z:
Polecany trik:
Kinga Paruzel Jak zrobić zjadalny ogród z resztek warzyw i ziół?
Polecany artykuł:
Kulinarne SOS, czyli wszystko o winie w kuchni
wróć do Dania główne
Klasyka kuchni regionalnej, czyli żelazne kluski, w nowym wydaniu. Przygotuj to danie na najbliższy obiad i przekonaj się, jak smakuje z dodatkiem suszonej cebuli w oleju i wędzonego twarogu.
liczba polubień: 15 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Proste, efektowne danie z ziemniaków i to na słodko — czy to w ogóle możliwe? Ależ oczywiście! Przedstawiamy przepis na wyśmienite knedle z truskawkami, których smak przeniesie Cię w krainę słodkiego zapomnienia. Nie czekaj i zrób je razem z nami!
liczba polubień: 33 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Domowe gnocchi to pyszny pomysł na rodzinny obiad. Zobacz, jak przygotować go w niecałe 30 minut, i zaskocz rodzinę pysznymi ziemniaczanymi kluseczkami.
liczba polubień: 157 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański
Lekkie i puszyste kluski francuskie w połączeniu z aromatycznym sosem szpinakowym to przepyszny pomysł na obiad dla całej rodziny.
liczba polubień: 174 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Szukasz przepisu na szybki i prosty obiad? Sięgnij po pomysł Kingi na gnocchi z patelni z letnimi warzywami. Wystarczy 10 minut i gotowe!
liczba polubień: 114 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 3 ten przepis jest wegetariański
Kluski kładzione – idealne do zupy, z dowolnym sosem, parmezanem lub ze skwarkami. A w jakiej wersji Ty lubisz je najbardziej? Przygotuj je samodzielnie! To naprawdę proste!
liczba polubień: 106 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Śliwkowe serce z cynamonową nutą otoczone delikatnym ziemniaczanym ciastem: to muszą być knedle na słodko! Podane z polewą z migdałów zyskują na charakterze i smaku.
liczba polubień: 71 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Złoty środek na wszelkie letnie zachcianki. Domowe knedle z morelami. Delikatne, bo z ciasta serowego, słodkie akurat tyle, żeby uszczęśliwić każdego łasucha i na tyle proste, że każdy może je sobie zrobić, gdy przyjdzie ochota.
liczba polubień: 87 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Mak w roli głównej? Te kresowe kluski z pewnością przypadną Wam do gustu na święta, ale nie tylko – sprawdźcie sami!
liczba polubień: 50 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański
Smakują cynamonem i zachwycają kolorem! Dyniowe kluski na słodko to świetny pomysł na sezonowy obiad lub podwieczorek – nie tylko dla najmłodszych!
liczba polubień: 152 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Tradycyjny przepis w nowej odsłonie, czyli szare kluski z miodową kapustą i wegańską okrasą! To danie obowiązkowe dla miłośników regionalnej kuchni. Spróbujesz?
liczba polubień: 220 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Klasyczne kopytka z pysznym i aromatycznym sosem – z kurkami, suszonymi pomidorami, selerem naciowym i cukinią. Bogactwo smaków autorstwa Karola Okrasy!
liczba polubień: 331 poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański
Łatwy przepis na pyszne kluski leniwe z okrasą orzechową! Sprawdź przepis Pawła Małeckiego na słodkie kopytka!
liczba polubień: 408 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!
liczba polubień: 316 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Bądź na bieżąco z nowościami Kuchni Lidla!