Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ugotuj fasolkę szparagową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w półtalarki, paprykę w paski, szalotki w talarki, a pomidorki koktajlowe na pół. Czosnek siekamy na plastry.
KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA NA PATELNI
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Smażymy cukinię na złoty kolor. Następnie wrzucamy paprykę, szalotkę i ugotowaną fasolkę. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą, ponownie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
KROK 3: DODAJEMY GNOCCHI
Do podsmażonych warzyw dodajemy gnocchi, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Na samym końcu dodajemy posiekany czosnek.
KROK 4: DODAJEMY MOZZARELLĘ I PARMEZAN
Gotowe danie przekładamy na talerz, dokładamy kuleczki mozzarelli i ścieramy parmezan. Dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
Gnocchi z pesto z rukoli
Kluseczki gnocchi w stylu włoskim, podane z pysznym pesto z rukoli według pomysłu Okrasy – koniecznie spróbuj!
Gnocchi szpinakowe
Gnocchi z dodatkiem szpinaku i masła bazyliowe, to doskonały pomysł na szybki i wyśmienity obiad!
Gnocchi z burakiem
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Tort czekoladowo-kawowy
- Gnocchi szpinakowe
- Deser lodowy z owocami
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Tosty z awokado i jajkiem
- Precel z łososiem
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Pudding sernikowy z owocami
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Malinowe serduszka
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Grillowane ślimaki z indyka
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
508 dni temu
Bardzo dobre. Polecam gorąco !!!
odpowiedz
818 dni temu
ciekawe jak mówisz parmezan to pojawia się grana padano.
odpowiedz