![Gnocchi z letnimi warzywami Gnocchi z letnimi warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/a3d86a005940-b397ccf426a8-kw29-kinga-paruzel-gnocchi-z-letnimi-warzywami-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ugotuj fasolkę szparagową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w półtalarki, paprykę w paski, szalotki w talarki, a pomidorki koktajlowe na pół. Czosnek siekamy na plastry.
KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA NA PATELNI
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Smażymy cukinię na złoty kolor. Następnie wrzucamy paprykę, szalotkę i ugotowaną fasolkę. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą, ponownie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
KROK 3: DODAJEMY GNOCCHI
Do podsmażonych warzyw dodajemy gnocchi, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Na samym końcu dodajemy posiekany czosnek.
KROK 4: DODAJEMY MOZZARELLĘ I PARMEZAN
Gotowe danie przekładamy na talerz, dokładamy kuleczki mozzarelli i ścieramy parmezan. Dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
![Gnocchi z grzybami i brukselką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/02bffee7bc00-bc3ce33f4e-Pilz-Rosenkohl-Gemuese.webp)
Gnocchi z pesto z rukoli
Kluseczki gnocchi w stylu włoskim, podane z pysznym pesto z rukoli według pomysłu Okrasy – koniecznie spróbuj!
![Gnocchi z pesto z rukoli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/eb83ad5cc91f-da6b21596274-gnocchi_1_KW_42_RGB_OK_rgb_ok.webp)
Gnocchi szpinakowe
Gnocchi z dodatkiem szpinaku i masła bazyliowe, to doskonały pomysł na szybki i wyśmienity obiad!
![Gnocchi szpinakowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e0b94af09167-2fea16f131d3-06_Gnocchi_szpinakowe_066_WEGETARIANIZM_D_1250x700.webp)
Gnocchi z burakiem
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!
![Gnocchi z burakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6df46ecf830b-21ccd483d73b-kw40 kinga.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Tort czekoladowo-kawowy
- Gnocchi szpinakowe
- Deser lodowy z owocami
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Tosty z awokado i jajkiem
- Precel z łososiem
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Pudding sernikowy z owocami
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Malinowe serduszka
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Grillowane ślimaki z indyka
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
Komentarze (2)
404 dni temu
Bardzo dobre. Polecam gorąco !!!
odpowiedz
713 dni temu
ciekawe jak mówisz parmezan to pojawia się grana padano.
odpowiedz