Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ugotuj fasolkę szparagową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w półtalarki, paprykę w paski, szalotki w talarki, a pomidorki koktajlowe na pół. Czosnek siekamy na plastry.
KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA NA PATELNI
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Smażymy cukinię na złoty kolor. Następnie wrzucamy paprykę, szalotkę i ugotowaną fasolkę. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą, ponownie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
KROK 3: DODAJEMY GNOCCHI
Do podsmażonych warzyw dodajemy gnocchi, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Na samym końcu dodajemy posiekany czosnek.
KROK 4: DODAJEMY MOZZARELLĘ I PARMEZAN
Gotowe danie przekładamy na talerz, dokładamy kuleczki mozzarelli i ścieramy parmezan. Dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
868 dni temu
Bardzo dobre. Polecam gorąco !!!
Odpowiedz
1177 dni temu
ciekawe jak mówisz parmezan to pojawia się grana padano.
Odpowiedz