zobacz film Gnocchi z letnimi warzywami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • patelnię
  • tarkę o drobnych oczkach

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Ugotuj fasolkę szparagową.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY WARZYWA

Cukinię kroimy w półtalarki, paprykę w paski, szalotki w talarki, a pomidorki koktajlowe na pół. Czosnek siekamy na plastry.

KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA NA PATELNI

Na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Smażymy cukinię na złoty kolor. Następnie wrzucamy paprykę, szalotkę i ugotowaną fasolkę. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą, ponownie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.

KROK 3: DODAJEMY GNOCCHI

Do podsmażonych warzyw dodajemy gnocchi, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Na samym końcu dodajemy posiekany czosnek.

KROK 4: DODAJEMY MOZZARELLĘ I PARMEZAN

Gotowe danie przekładamy na talerz, dokładamy kuleczki mozzarelli i ścieramy parmezan. Dekorujemy listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    115 dni temu
    ciekawe jak mówisz parmezan to pojawia się grana padano.

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!