
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ugotuj fasolkę szparagową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w półtalarki, paprykę w paski, szalotki w talarki, a pomidorki koktajlowe na pół. Czosnek siekamy na plastry.
KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA NA PATELNI
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Smażymy cukinię na złoty kolor. Następnie wrzucamy paprykę, szalotkę i ugotowaną fasolkę. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy solą, ponownie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
KROK 3: DODAJEMY GNOCCHI
Do podsmażonych warzyw dodajemy gnocchi, mieszamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Na samym końcu dodajemy posiekany czosnek.
KROK 4: DODAJEMY MOZZARELLĘ I PARMEZAN
Gotowe danie przekładamy na talerz, dokładamy kuleczki mozzarelli i ścieramy parmezan. Dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.

Gnocchi z pesto z rukoli
Kluseczki gnocchi w stylu włoskim, podane z pysznym pesto z rukoli według pomysłu Okrasy – koniecznie spróbuj!

Gnocchi szpinakowe
Gnocchi z dodatkiem szpinaku i masła bazyliowe, to doskonały pomysł na szybki i wyśmienity obiad!

Gnocchi z burakiem
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!

Zobacz przepisy
na święta
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
608 dni temu
Bardzo dobre. Polecam gorąco !!!
odpowiedz
918 dni temu
ciekawe jak mówisz parmezan to pojawia się grana padano.
odpowiedz