zobacz film Gnocchi z burakiem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • rękawiczki
  • tarkę o drobnych oczkach

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Ugotowane buraki starte na tarce o drobnych oczkach łączymy w misce z ricottą i oboma rodzajami mąki. Dodajemy sól i parmezan. Dokładnie mieszamy składniki i wyrabiamy na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 2: FORMUJEMY I GOTUJEMY GNOCCHI

Na desce oprószonej mąką z części ciasta formujemy wałeczek i odkrawamy z niego kawałki o szerokości ok. 1 cm. Na wierzchu każdej kluseczki odciskamy wzór za pomocą widelca.

Gotowe gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. minuty od momentu wypłynięcia.

Krok 3: PODSMAŻAMY GNOCCHI

Drobno posiekany czosnek podsmażamy z orzeszkami pinii na maśle i oliwie na głębokiej patelni. Gdy orzeszki się zarumienią, dodajemy ugotowane i odcedzone gnocchi. Smażymy ok. 2 minut, by smaki się połączyły.

Gotowe gnocchi posypujemy drobno posiekaną rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • A A
    288 dni temu
    Bardzo ciekawe połączenie smaków.

    odpowiedz

  • Gościni Gościni
    763 dni temu
    Czy można zamienić mąkę pszenna na bezglutenową?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    763 dni temu
    Przepis powinien się udać jeśli użyjesz gotowej mieszanki mąk bezglutenowych lub przygotujesz taką mieszankę sama :)
  • Gość Gość
    1228 dni temu
    Genialne :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!