Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rękawiczki
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Ugotowane buraki starte na tarce o drobnych oczkach łączymy w misce z ricottą i oboma rodzajami mąki. Dodajemy sól i parmezan. Dokładnie mieszamy składniki i wyrabiamy na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 2: FORMUJEMY I GOTUJEMY GNOCCHI
Na desce oprószonej mąką z części ciasta formujemy wałeczek i odkrawamy z niego kawałki o szerokości ok. 1 cm. Na wierzchu każdej kluseczki odciskamy wzór za pomocą widelca.
Gotowe gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. minuty od momentu wypłynięcia.
Krok 3: PODSMAŻAMY GNOCCHI
Drobno posiekany czosnek podsmażamy z orzeszkami pinii na maśle i oliwie na głębokiej patelni. Gdy orzeszki się zarumienią, dodajemy ugotowane i odcedzone gnocchi. Smażymy ok. 2 minut, by smaki się połączyły.
Gotowe gnocchi posypujemy drobno posiekaną rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
Gnocchi z pesto z rukoli
Kluseczki gnocchi w stylu włoskim, podane z pysznym pesto z rukoli według pomysłu Okrasy – koniecznie spróbuj!
Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
Gnocchi z dodatkiem buraków doskonale komponują się z pesto na bazie orzechów i natki pietruszki.
Gnocchi szpinakowe
Gnocchi z dodatkiem szpinaku i masła bazyliowe, to doskonały pomysł na szybki i wyśmienity obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
- Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
- Kotlet schabowy w migdałowej panierce
- Wegańskie gofry dyniowe
- Kanapka z pastrami
- Paglia e fieno – makaron z groszkiem
- Wegańska musaka
- Sernikoblondie z owocami
- Wegańskie blondie z masłem orzechowym
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Krem sułtański ze świeżymi owocami
- Gnocchi z kurczakiem
- Maślane rogaliki
- Pasta jajeczna z awokado
- Pesto z rukoli
- Gruszki parowane w białym winie
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Sałatka z kaszą i kabanosami
- Sałatka z buraków i awokado z kawowym dressingiem
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Ubijany ganasz
- Jabłkowy chutney z piwem
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Pesto z liści rzodkiewki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
288 dni temu
Bardzo ciekawe połączenie smaków.
odpowiedz
763 dni temu
Czy można zamienić mąkę pszenna na bezglutenową?
odpowiedz
763 dni temu
Przepis powinien się udać jeśli użyjesz gotowej mieszanki mąk bezglutenowych lub przygotujesz taką mieszankę sama :)
1228 dni temu
Genialne :)
odpowiedz