
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rękawiczki
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Ugotowane buraki starte na tarce o drobnych oczkach łączymy w misce z ricottą i oboma rodzajami mąki. Dodajemy sól i parmezan. Dokładnie mieszamy składniki i wyrabiamy na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 2: FORMUJEMY I GOTUJEMY GNOCCHI
Na desce oprószonej mąką z części ciasta formujemy wałeczek i odkrawamy z niego kawałki o szerokości ok. 1 cm. Na wierzchu każdej kluseczki odciskamy wzór za pomocą widelca.
Gotowe gnocchi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. minuty od momentu wypłynięcia.
Krok 3: PODSMAŻAMY GNOCCHI
Drobno posiekany czosnek podsmażamy z orzeszkami pinii na maśle i oliwie na głębokiej patelni. Gdy orzeszki się zarumienią, dodajemy ugotowane i odcedzone gnocchi. Smażymy ok. 2 minut, by smaki się połączyły.
Gotowe gnocchi posypujemy drobno posiekaną rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- 3 sposoby na winegret
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Lody tajskie
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pizza z tortilli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
560 dni temu
Bardzo ciekawe połączenie smaków.
odpowiedz
1035 dni temu
Czy można zamienić mąkę pszenna na bezglutenową?
odpowiedz
1034 dni temu
Przepis powinien się udać jeśli użyjesz gotowej mieszanki mąk bezglutenowych lub przygotujesz taką mieszankę sama :)
1500 dni temu
Genialne :)
odpowiedz