Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Przygotowanie ciasta
Jajka, 250 ml letniej wody, mąkę oraz ½ łyżeczki soli mieszać (z zatkniętą miarką) w pojemniku miksującym, ustawiwszy program knead/1 minuta 30 sekund, aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza.
Krok 2: Gotowanie klusek
W dużym garnku zagotować 4 litry wody z 1 łyżeczką soli. Za pomocą dwóch łyżeczek formować z ciasta kluski, kłaść je partiami na lekko wrzącą wodę i gotować na małym ogniu 5 minut, aż zaczną wypływać na powierzchnię wody. Każdą partię klusek ostrożnie zamieszać łyżką, żeby nie przyklejały się do dna garnka. Gdy wypłyną na powierzchnię, wyjąć je łyżką cedzakową i osączyć na sitku.
Kluski kładzione podawać z dowolnym sosem, tartym parmezanem albo ze skwarkami ze słoniny lub boczku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Boczek pieczony
- Świąteczne pierniczki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Łazanki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Krokiety z mięsem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)