Rodzinne przepisy - Placki warzywne - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
Szukasz nowego sposobu na wykorzystanie kalafiora w kuchni? Wypróbuj przepis na pyszne kotleciki z kalafiora, które są idealne dla małych smakoszy!

Wegańskie placki z cukinii
Uwielbiają je nie tylko dorośli, ale też dzieci – placki z cukinii! Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Kolejna krótka chwila to czas, w jakim znikają z talerzy!

Placuszki z kukurydzy
Klasyczne i proste placuszki kukurydziane z zaskakującym akcentem – sosem różanym. Przygotuj je na przekąskę i sprawdź, jak łączą się smaki!

Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
Miniplacuszki warzywne doskonale smakują jako przekąska lub drugie śniadanie do pracy. Wypróbuj koniecznie!

Placuszki warzywne
Marchew, cukinia i brokuły to podstawa warzywnych placków według DG! Podane z jogurtem i parmezanem smakują wybornie!

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
Przepisów na placki ziemniaczane jest wiele. Zobacz, jak przygotowuje je mistrz kuchni – Karol Okrasa!

Placki z dyni z gruszką, imbirem i twarożkiem – przepis
Przygotuj rozgrzewające placuszki z dynią i imbirem! Dodanie gruszki sprawia, że to najlepsze połączenie jesiennych smaków.

Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
Nie masz pomysłu na szybki obiad? Przygotuj pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem ciecierzycy!

Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
Placki ziemniaczane mogą mieć wiele wcieleń. Poznaj to nietypowe, a zarazem bardzo pyszne – z białą kapustą.

Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
Drób w towarzystwie świeżych składników kuchni greckiej – fety, oliwek, suszonych pomidorów, cukinii i ogórka.

Placki warzywne – najlepsze przepisy!
Wśród najpopularniejszych placków warzywnych przeważają zdecydowanie placki z cukinii lub z kabaczka. Te zawsze można oczywiście wzbogacić o smak innych warzyw, dzięki czemu będą jeszcze smaczniejsze. Warto więc sięgnąć na przykład po placki z cukinii i marchewki, które w Kuchni Lidla znajdziecie pod nazwą placuszków warzywnych. Jeśli natomiast nie przepadacie za brokułem, to z pewnością lepszym wyborem okażą się placki z cukinii i ziemniaków, zbliżone składem do tradycyjnych placków ziemniaczanych. Osoby na diecie powinny natomiast skosztować placków z cukinii w wersji fit, w których mąkę pszenną zastępuje mąka pełnoziarnista albo płatki owsiane. Lżejszą wersją będą też placki kokosowe, do których wykonania używa się mąki kokosowej.
Placki cukiniowe to jednak tylko jedna z wielu propozycji placków warzywnych. Równie dobrze można pokusić się przecież o przygotowanie placków marchewkowych, dyniowych, a nawet bananowych. I choć banan do warzyw z pewnością nie należy, to może po prostu spełniać rolę drugoplanową w przepisie. Spójrzcie sami!
- placki z banana: placki meksykańskie kukurydziane z bananami
- placki z dyni: placki dyniowo-imbirowe z twarożkiem i gruszkami
Ile warzyw, tyle pomysłów na placki warzywne. Nie wahajcie się więc eksperymentować w kuchni i przyrządzajcie placki z batatów czy z kalafiora. Pamiętajcie, że bukiet warzyw powinien na stałe zagościć w Waszych codziennych dietach.
Placki warzywne fit
Placki warzywne to także doskonałe danie fit. Wystarczy tylko użyć odpowiednich składników oraz umiejętnie je przygotować. Kuchnia Lidla doskonale wie, jak sprawić, aby placki warzywne stały się potrawą dietetyczną. Przekonajcie się, przeglądając bazę przepisów Kuchni Lidla, a w szczególności zwracając uwagę na poniższe placuszki warzywne fit:
Placki warzywne dla dzieci
Kuchnia Lidla zainspiruje Was również do przygotowania placków warzywnych dla dzieci. W tym przypadku na pewno sprawdzi się połączenie warzyw i owoców, np. placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek.