• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • ręcznik kuchenny

Krok 1: Ścieramy składniki

Dynię hokkaido obieramy, kroimy na pół, nasiona i włókniste wnętrze usuwamy. Miąższ ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dymkę oczyszczamy, imbir obieramy, oba składniki drobno siekamy. Mieszamy z dynią, jajkami i mąką i doprawiamy solą i cynamonem.

Krok 2: Smażymy placki dyniowe

Z masy smażymy placki jeden po drugim na odrobinie gorącego oleju przez ok. 3 minuty z każdej strony. Osączamy na papierze kuchennym i trzymamy w cieple.

Krok 3: Gruszki mieszamy z twarogiem

W międzyczasie twaróg mieszamy z miodem i skórką cytryny. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do twarogu i mieszamy, podajemy z plackami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    432 dni temu
    Słabe, bardzo słabe te placki

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    769 dni temu
    Do przepisu używamy 1 dymki :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    440 dni temu
    a twaróg jaki ?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    438 dni temu
    doskonale sprawdzi się półtłusty :)
  • Seiko Seiko
    769 dni temu
    Placki dyniowo- imbirowe... Gdzie w składnikach jest dymka??? Też ten błąd zauważyłem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    770 dni temu
    w składnikach nie ma dymki, a w wykonaniu tak, czy na pewno ma ten składnik? jeśli tak to ile? Pozdrawiam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram