Typ dania (str. 161) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
Ratatouille
Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.
Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
Wypieki w amerykańskim stylu nie mogą się obyć bez masła orzechowego. Polecamy tort według pomysłu Pawła Małeckiego!
Kawowe lody z nektarynką
Kompozycja idealna dla kawoszy i łasuchów – pyszne lody o wyrazistym smaku kawy oraz zaskakującej nucie owocowej!
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Sorbet kiwi na patyku
Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!
Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
Lodowe torciki na maślance z truskawkami
Idealna propozycja dla fanów słodkości w sezonie truskawkowym – małe torciki w postaci kremowych lodów na patyku!
Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Słodki torcik z ciasta francuskiego, kremu malinowego i brzoskwiń. Podany z lodami karmelowymi oczaruje każdego łasucha!