Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wielkanocne ciasta niejednokrotnie stanowią ozdobę samą w sobie. Baby oprószone cukrem pudrem, oblane czekoladą, mazurki ozdobione bakaliami pięknie prezentują się na naszych stołach.
Przed świętami przygotowujemy koszyczki wielkanocne, które stanowią piękną ozdobę. Paweł Małecki pokaże, jak przygotować koszyczki, które możemy zjeść. Taki stroik z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym. Wśród wielkanocnych wypieków nie może zabraknąć babki. Baby drożdżowe w Polsce mają długą tradycję. Wyrośnięta, drożdżowa baba miała zagwarantować szczęście całej rodzinie. Wokół wypiekania tego ciasta powstało kilka zabobonów. Niektóre z nich mówią o tym, iż przygotowując ciasto na babę drożdżową, należy mówić tylko szeptem. Należy również unikać otwierania okien i drzwi w domu, żeby nie wyziębić ciasta. Paweł dzieli się w tym roku przepisem na pyszną babę, który koniecznie musicie wypróbować!
Trwa ładowanie komentarzy