
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W czerwcu po raz kolejny spotkaliśmy się z blogerami kulinarnymi w warszawskim studiu kulinarnym CookUp. Tym razem zaprosiliśmy naszego mistrza cukiernictwa, autora najsłodszych przepisów Kuchni Lidla – Pawła Małeckiego. Nasz cukiernik pokazał uczestnikom warsztatów, jakie ciasta można przygotować latem, gdy pod ręką mamy mnóstwo smacznych sezonowych owoców. „Słodko, ale zdrowo” – tak brzmiała myśl przewodnia warsztatów.
Na każdego uczestnika czekało przygotowane miejsce do pracy oraz fartuszek z wyszytym logo Kuchni Lidla. Pięknie przystrojony stół z bladoróżowymi piwoniami, świeżymi sokami Ryneczek Lidla czekał na najprzyjemniejszą część warsztatów, czyli kosztowanie gotowych już wypieków!
W menu warsztatowym znalazły się trzy pozycje: orzeźwiający koktajl miodowo-arbuzowy, ciasto z morelami i orzechami nerkowca oraz ciasto, które budziło największe emocje – tarta szpinakowo-truskawkowa. Jedna z blogerek przyznała, że we własnej kuchni nie zdecydowałaby się, by dodać szpinak do słodkiego ciasta. Warzywo to kojarzy się z wytrawnymi daniami, a nie deserem! Jednak warsztaty sprzyjają eksperymentom i otwieraniu się na nowe doznania. Nietypowe połączenie podbiło serca uczestników! Wielu przyznało, że powtórzą przepis w swoich domach, by uraczyć tą pysznością swoich najbliższych.
Uczestnicy byli zauroczeni naszym cukiernikiem. Paweł Małecki chętnie dzielił się swoją wiedzą i zdradzał cukiernicze triki. Miła atmosfera sprzyjała pamiątkowym zdjęciom. Obejrzyj naszą fotorelację z warsztatów!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka gyros
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Jajka na miękko
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Pieczona ryba po grecku
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
Trwa ładowanie komentarzy