Triki kulinarne
Czym jest glazurowanie? Czy jest na to przepis? Jakie triki kulinarne i sposoby wykorzystać? Jak ugotować jajko idealne i czy istnieje skuteczny sposób na obieranie cebuli bez ronienia łez? Poznaj lifehacki i porady kuchenne naszych kucharzy.
Co to jest flambirowanie?
Odkryj tajniki gotowania i dowiedz się, na czym polega flambirowanie. Znajomość tej sztuki z pewnością Ci się przyda!
![Co to jest flambirowanie?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5c33a662c2de-b4105cfdf2-flambrirowanie.webp)
Odszumowanie
Jak poradzić sobie z niechcianą pianą, która powstała podczas gotowania rosołu? Najlepiej ją... odszumować! To proste.
![Odszumowanie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0bf118b81b18-64aef72769-odszumowywanie.webp)
Glazurowanie
Chcesz przygotować piękne, lśniące owoce i warzywa, które cieszą oko? Osiągnięcie takiego efektu jest dziecinnie proste.
![Glazurowanie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/78808ef4d750-987fa6f8a0-Glazurowanie.webp)
Poszetowanie
Co oznacza poszetowanie mięsa lub jajek? Wątpliwości rozwiewa Karol Okrasa i tłumaczy, na czym polega wymieniony proces.
![Poszetowanie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f98c510d5890-4e97f43787-Poszetowanie.webp)
Bejcowanie
Poznaj jeden ze sposobów marynowania dziczyzny i naucz się przyrządzać delikatne mięso o charakterystycznym aromacie.
![Bejcowanie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c6dd59f7ae9c-40b3dbf1de-Bejcowanie.webp)
Do ostatniej kropli – jak wycisnąć sok z limonki
Wyciskanie soku z limonki to nie lada wyczyn, ale dzięki naszej wskazówce zrobisz to szybko, skutecznie i bez bałaganu.
![Do ostatniej kropli – jak wycisnąć sok z limonki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d640f857d3f5-0ac11cea7e-KW 36 KO.webp)
Jak łatwo obrać imbir?
Obieranie imbiru nożykiem do przyjemnych zadań nie należy. Poznaj lepszy sposób na pozbycie się skórki tego korzenia.
![Jak łatwo obrać imbir?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/80b23a582f66-3fe1c98c02-imbir.webp)
Kotlet – jak rozbić mięso?
Rozerwane kawałki mięsa i brudna kuchnia? To już nie problem! Dzięki folii spożywczej przygotujesz kotlety idealne.
![Kotlet – jak rozbić mięso?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6aa9d852da44-0b4a6cb68c-KW 32 KO.webp)
Sposób na chrupiący boczek
Chrupiący bekon to doskonały dodatek do wielu dań. Zobacz, co robić, by uzyskać idealnie wypieczone plastry boczku.
![Sposób na chrupiący boczek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ac48b79f7bed-5ecd0cef3d-KW 39 KO.webp)
Jak wysmarować foremki przed pieczeniem?
Koniec z nie odchodzącym od foremki ciastem! Jeden trik sprawi, że przygotowywanie wypieków będzie jeszcze łatwiejsze.
![Jak wysmarować foremki przed pieczeniem?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3711ce7c0161-6dbb8d2b04-KW 45 KO.webp)
Szybkie obieranie czosnku
Nie trać czasu! Twardych czosnkowych łupinek pozbędziesz się w kilka sekund. Sprawdź, jak to robi Karol Okrasa.
![Szybkie obieranie czosnku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/311045e29d46-c7bece5959-KW 41 KO.webp)
Cebula – jak ją kroić, by nie płakać?
Krojenie cebuli nie musi wiązać się z nieprzyjemnym szczypaniem i łzawieniem oczu. Wystarczy, że zastosujesz nasz trik!
![Cebula – jak ją kroić, by nie płakać?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/959d1ca4bd35-0d0f7ad060-technika-krojenia-cebuli.webp)