Triki kulinarne
Czym jest glazurowanie? Czy jest na to przepis? Jakie triki kulinarne i sposoby wykorzystać? Jak ugotować jajko idealne i czy istnieje skuteczny sposób na obieranie cebuli bez ronienia łez? Poznaj lifehacki i porady kuchenne naszych kucharzy.
Do ostatniej kropli – jak wycisnąć sok z limonki
Wyciskanie soku z limonki to nie lada wyczyn, ale dzięki naszej wskazówce zrobisz to szybko, skutecznie i bez bałaganu.

Jak łatwo obrać imbir?
Obieranie imbiru nożykiem do przyjemnych zadań nie należy. Poznaj lepszy sposób na pozbycie się skórki tego korzenia.

Kotlet – jak rozbić mięso?
Rozerwane kawałki mięsa i brudna kuchnia? To już nie problem! Dzięki folii spożywczej przygotujesz kotlety idealne.

Sposób na chrupiący boczek
Chrupiący bekon to doskonały dodatek do wielu dań. Zobacz, co robić, by uzyskać idealnie wypieczone plastry boczku.

Jak wysmarować foremki przed pieczeniem?
Koniec z nie odchodzącym od foremki ciastem! Jeden trik sprawi, że przygotowywanie wypieków będzie jeszcze łatwiejsze.

Szybkie obieranie czosnku
Nie trać czasu! Twardych czosnkowych łupinek pozbędziesz się w kilka sekund. Sprawdź, jak to robi Karol Okrasa.

Cebula – jak ją kroić, by nie płakać?
Krojenie cebuli nie musi wiązać się z nieprzyjemnym szczypaniem i łzawieniem oczu. Wystarczy, że zastosujesz nasz trik!

Jak pozbyć się piór kaczki?
Kaczka to prawdziwy przysmak. Jak należy ją przygotować, żeby pozbyć się wszystkich pozostałości po piórach? Sprawdź!

Jak zrobić winegret?
Nie wyobrażasz sobie sałaty bez winegretu? Zobacz, jak zrobić ten aromatyczny sos w mgnieniu oka!
