
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- garnek
- silikonową foremkę o wymiarach 20 x 10 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PISTACJE I HERBATNIKI
Pistacje i herbatniki drobno siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ
Mleko, masło, cukier oraz mleko w proszku umieszczamy w garnku i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Do gotowej masy dodajemy krem pistacjowy i dalej wszystko podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Po podgrzaniu zdejmujemy garnek z kuchenki i dodajemy posiekane pistacje oraz rozdrobnione herbatniki.
KROK 3: PRZELEWAMY MASĘ DO FOREMKI
Gotową masę przelewamy do silikonowej foremki. Przestudzoną masę wstawiamy do lodówki co najmniej na 3 godziny. Po tym czasie podajemy deser.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
314 dni temu
super, polecam, karpatka pistacjowa mi nie wyszła ale blok zawsze udany
Odpowiedz