
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek do ciasta
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Croissanty rozwałkowujemy na płasko i podsmażamy z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Pistacje drobno siekamy, a truskawki kroimy w plasterki.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKĘ
Jednego z podsmażonych croissantów smarujemy kremem czekoladowo-orzechowym i posypujemy pistacjami. Następnie układamy na nim plasterki truskawek i gałki lodów. Kanapkę przykrywamy drugim croissantem.
WSKAZÓWKA! Do tego dania polecamy wykorzystać krem proteinowy marki Mister Choc.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Makowiec japoński
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)