Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek do ciasta
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Croissanty rozwałkowujemy na płasko i podsmażamy z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Pistacje drobno siekamy, a truskawki kroimy w plasterki.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKĘ
Jednego z podsmażonych croissantów smarujemy kremem czekoladowo-orzechowym i posypujemy pistacjami. Następnie układamy na nim plasterki truskawek i gałki lodów. Kanapkę przykrywamy drugim croissantem.
WSKAZÓWKA! Do tego dania polecamy wykorzystać krem proteinowy marki Mister Choc.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
Domowe lody pistacjowe z delikatnymi, eleganckimi ciasteczkami z migdałów to idealny pomysł na słodki prezent, który przygotujesz z okazji Dnia Matki!
Lodowe tiramisu
Ten przepis Kingi bierzemy na chłodno! Dzięki niemu będziecie mogli uraczyć swoich gości, niezależnie od okazji, wspaniałym deserem – lodowym tiramisu!
Ciasteczkowy deser lodowy
Poznajcie deser idealny na upalne dni! Połączenie ciasteczek palmeritas z lodami, białą i gorzką czekoladą zachwyci Was nie tylko smakiem, ale i prostotą przygotowania!
Domowe lody z 4 składników
Owocowe i mocno śmietankowe dzięki wykorzystaniu serka mascarpone – właśnie takie są lody wg tego przepisu! Trochę czekania, kilka składników, chwila pracy termorobota MC Smart i orzeźwiający deser na gorący dzień gotowy!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)