
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rękaw cukierniczy z okrągłą tylką
Przygotuj wcześniej:
Lody wyjmij z zamrażarki ok. 5-10 minut wcześniej, aby delikatnie zmiękły.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTECZKA
Ciasteczka rozkładamy na blacie. Zmiękczone lody wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Lody wyciskamy na ciasteczko i od razu wykładamy na nie kolejne ciastko i przyciskamy je delikatnie od góry do warstwy lodów. Przygotowane w ten sposób ciasteczka wkładamy do lodówki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CZEKOLADY
Białą i gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie przelewamy czekolady do wysokich naczyń.
KROK 3: DODAJEMY CZEKOLADĘ I PISTACJE
Ciasteczka wyjmujemy z lodówki i zanurzamy do połowy w czekoladzie, potem wkładamy do siekanych pistacji i wiórków kokosowych. Podajemy od razu lub wkładamy do zamrażarki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)