
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rękaw cukierniczy z okrągłą tylką
Przygotuj wcześniej:
Lody wyjmij z zamrażarki ok. 5-10 minut wcześniej, aby delikatnie zmiękły.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTECZKA
Ciasteczka rozkładamy na blacie. Zmiękczone lody wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Lody wyciskamy na ciasteczko i od razu wykładamy na nie kolejne ciastko i przyciskamy je delikatnie od góry do warstwy lodów. Przygotowane w ten sposób ciasteczka wkładamy do lodówki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CZEKOLADY
Białą i gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie przelewamy czekolady do wysokich naczyń.
KROK 3: DODAJEMY CZEKOLADĘ I PISTACJE
Ciasteczka wyjmujemy z lodówki i zanurzamy do połowy w czekoladzie, potem wkładamy do siekanych pistacji i wiórków kokosowych. Podajemy od razu lub wkładamy do zamrażarki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Domek z piernika
- Uszka z grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Boczek pieczony
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)