
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- woreczki strunowe
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Truskawki umyj i obierz z szypułek. Banany obierz i pokrój w grubsze plastry. Tak przygotowane owoce przełóż do woreczków strunowych i schłodź przez min. 2 godziny w zamrażarce.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY OWOCE
Zamrożone owoce przekładamy do pojemnika miksującego i dodajemy do nich cukier puder. Składniki dokładnie rozdrabniamy za pomocą programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 40 sekund / obroty 9.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY LODY
W pojemniku miksującym zakładamy motylka i dodajemy do owoców serek mascarpone. Następnie wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 4 i dokładnie mieszamy składniki na gładką masę.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody przekładamy do pucharków i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. biszkoptami lub ciastkami.
WSKAZÓWKA! Jeśli nie chcemy jeść wszystkich lodów od razu, możemy przełożyć je do pojemnika i przechowywać w zamrażarce.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Jajka na miękko
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)