Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- woreczki strunowe
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Truskawki umyj i obierz z szypułek. Banany obierz i pokrój w grubsze plastry. Tak przygotowane owoce przełóż do woreczków strunowych i schłodź przez min. 2 godziny w zamrażarce.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY OWOCE
Zamrożone owoce przekładamy do pojemnika miksującego i dodajemy do nich cukier puder. Składniki dokładnie rozdrabniamy za pomocą programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 40 sekund / obroty 9.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY LODY
W pojemniku miksującym zakładamy motylka i dodajemy do owoców serek mascarpone. Następnie wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 4 i dokładnie mieszamy składniki na gładką masę.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody przekładamy do pucharków i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. biszkoptami lub ciastkami.
WSKAZÓWKA! Jeśli nie chcemy jeść wszystkich lodów od razu, możemy przełożyć je do pojemnika i przechowywać w zamrażarce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)