Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- bambusowy pędzelek do herbaty matcha
- blachę do pieczenia lub inne płaskie naczynie
- folię spożywczą
- pojemnik odpowiedni do przechowywania w zamrażarce
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby w momencie użycia była letnia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MATCHĘ
Matchę przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach. Zalewamy herbatę letnią wodą i dokładnie mieszamy za pomocą pędzelka aż do całkowitego połączenia składników.
KROK 2: ŁĄCZYMY MLECZKO KOKOSOWE Z DODATKAMI
Mleczko kokosowe wstrząsamy lub dokładnie mieszamy i przekładamy po równo do dwóch misek. Do każdej z nich dodajemy następnie po 1 łyżce syropu klonowego. Do jednej z misek przelewamy gotową matchę i ocieramy skórkę z limonki. Zawartość obu naczyń ponownie mieszamy.
KROK 3: PRZEKŁADAMY MASĘ DO NACZYNIA
Blachę do pieczenia wykładamy folią spożywczą. Białą część mleczka dajemy na dno. Na nią wykładamy zieloną masę, tworząc abstrakcyjne wzory.
KROK 4: OZDABIAMY MASĘ KOKOSOWĄ
Plastry mango z puszki kroimy w dość wąskie paski. Układamy je na mleczku kokosowym.
KROK 5: ZAMRAŻAMY I ŁAMIEMY FROZEN BITES
Całość oprószamy sezamem i chłodzimy w zamrażarce przez min. 3 godziny. Zamrożoną masę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do pojemnika i dalej przechowujemy w zamrażarce.
Zobacz podobne
przepisy
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
Czy lody można smażyć? Oczywiście! Odkryj azjatycki deser z Pawłem Małeckim!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Mrożony jogurt z owocami
- Lody arbuzowe na patyku
- Schab z morelami
- Soba stir fry z wołowiną
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
- Lodowe babeczki
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Muffiny z nasionami konopi
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Sernik matcha na zimno
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Ocet morelowy
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Sałatka z pomelo
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Serniczkowe zajączki
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)