
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- bambusowy pędzelek do herbaty matcha
- blachę do pieczenia lub inne płaskie naczynie
- folię spożywczą
- pojemnik odpowiedni do przechowywania w zamrażarce
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby w momencie użycia była letnia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MATCHĘ
Matchę przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach. Zalewamy herbatę letnią wodą i dokładnie mieszamy za pomocą pędzelka aż do całkowitego połączenia składników.
KROK 2: ŁĄCZYMY MLECZKO KOKOSOWE Z DODATKAMI
Mleczko kokosowe wstrząsamy lub dokładnie mieszamy i przekładamy po równo do dwóch misek. Do każdej z nich dodajemy następnie po 1 łyżce syropu klonowego. Do jednej z misek przelewamy gotową matchę i ocieramy skórkę z limonki. Zawartość obu naczyń ponownie mieszamy.
KROK 3: PRZEKŁADAMY MASĘ DO NACZYNIA
Blachę do pieczenia wykładamy folią spożywczą. Białą część mleczka dajemy na dno. Na nią wykładamy zieloną masę, tworząc abstrakcyjne wzory.
KROK 4: OZDABIAMY MASĘ KOKOSOWĄ
Plastry mango z puszki kroimy w dość wąskie paski. Układamy je na mleczku kokosowym.
KROK 5: ZAMRAŻAMY I ŁAMIEMY FROZEN BITES
Całość oprószamy sezamem i chłodzimy w zamrażarce przez min. 3 godziny. Zamrożoną masę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do pojemnika i dalej przechowujemy w zamrażarce.
Zobacz podobne
przepisy
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!

Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.

Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.

Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
Czy lody można smażyć? Oczywiście! Odkryj azjatycki deser z Pawłem Małeckim!

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)