Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- bambusowy pędzelek do herbaty matcha
- blachę do pieczenia lub inne płaskie naczynie
- folię spożywczą
- pojemnik odpowiedni do przechowywania w zamrażarce
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby w momencie użycia była letnia.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MATCHĘ
Matchę przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach. Zalewamy herbatę letnią wodą i dokładnie mieszamy za pomocą pędzelka aż do całkowitego połączenia składników.
KROK 2: ŁĄCZYMY MLECZKO KOKOSOWE Z DODATKAMI
Mleczko kokosowe wstrząsamy lub dokładnie mieszamy i przekładamy po równo do dwóch misek. Do każdej z nich dodajemy następnie po 1 łyżce syropu klonowego. Do jednej z misek przelewamy gotową matchę i ocieramy skórkę z limonki. Zawartość obu naczyń ponownie mieszamy.
KROK 3: PRZEKŁADAMY MASĘ DO NACZYNIA
Blachę do pieczenia wykładamy folią spożywczą. Białą część mleczka dajemy na dno. Na nią wykładamy zieloną masę, tworząc abstrakcyjne wzory.
KROK 4: OZDABIAMY MASĘ KOKOSOWĄ
Plastry mango z puszki kroimy w dość wąskie paski. Układamy je na mleczku kokosowym.
KROK 5: ZAMRAŻAMY I ŁAMIEMY FROZEN BITES
Całość oprószamy sezamem i chłodzimy w zamrażarce przez min. 3 godziny. Zamrożoną masę łamiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do pojemnika i dalej przechowujemy w zamrażarce.
Zobacz podobne
przepisy
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!
Lody truskawkowe z bazylią
Niebanalne połączenie słodkiego smaku soczystych truskawek oraz aromatycznej bazylii w postaci pysznych lodowych kulek.
Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
Oryginalny smak lodów stworzonych z połączenia kompotu śliwkowego z wyczuwalną nutą miodu oraz orzechów włoskich.
Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
Czy lody można smażyć? Oczywiście! Odkryj azjatycki deser z Pawłem Małeckim!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grochem
- Piernik staropolski
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)