
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- plastikowy pojemnik
- folię spożywczą
Przygotuj wcześniej:
Z całej limonki otrzyj skórkę. Następnie wyciśnij sok z ćwiartki owocu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA LODY
Z nektarynki usuwamy pestkę i blendujemy owoc z pozostałymi składnikami.
KROK 2: MROZIMY LODY
Masę na lody przekładamy do pojemnika, przykrywamy folią spożywczą i mrozimy przez ok. 3 godziny. Po tym czasie blendujemy ją ponownie, aby pozbyć się grudek, a następnie schładzamy przez minimum 3 godziny.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody podajemy ze skórką z limonki i z kawałkami ulubionych owoców.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Nuggetsy z kurczaka
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
119 dni temu
To można rozmrażać i mrozić ponownie?
Odpowiedz
118 dni temu
Blenduje się zamrożone, czytanie ze zrozumieniem się kłania.