Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- plastikowy pojemnik
- folię spożywczą
Przygotuj wcześniej:
Z całej limonki otrzyj skórkę. Następnie wyciśnij sok z ćwiartki owocu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA LODY
Z nektarynki usuwamy pestkę i blendujemy owoc z pozostałymi składnikami.
KROK 2: MROZIMY LODY
Masę na lody przekładamy do pojemnika, przykrywamy folią spożywczą i mrozimy przez ok. 3 godziny. Po tym czasie blendujemy ją ponownie, aby pozbyć się grudek, a następnie schładzamy przez minimum 3 godziny.
KROK 3: PODAJEMY LODY
Lody podajemy ze skórką z limonki i z kawałkami ulubionych owoców.
Zobacz podobne
przepisy
Affogato z lodami pistacjowymi i karmelem
Prosty i szybki przepis Kingi na deser kawowy, wykonany z mocno zaparzonej kawy, lodów pistacjowych i solonego karmelu. Spróbuj tego niesamowitego połączenia!
Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
Podkręć smak lodów waniliowych malinami i kokosem. To naprawdę proste. I jakie pyszne! Sprawdź sam!
Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Pieczone jabłka, które smakują jak szarlotka i które można przyrządzić w grillu? Jak najbardziej! To pyszny i prosty deser, który zajmie o wiele mniej czasu niż upieczenie tradycyjnej szarlotki.
Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)