Nektarynkowe lody sernikowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender
  • plastikowy pojemnik
  • folię spożywczą

Przygotuj wcześniej:

Z całej limonki otrzyj skórkę. Następnie wyciśnij sok z ćwiartki owocu.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA LODY

Z nektarynki usuwamy pestkę i blendujemy owoc z pozostałymi składnikami.

KROK 2: MROZIMY LODY

Masę na lody przekładamy do pojemnika, przykrywamy folią spożywczą i mrozimy przez ok. 3 godziny. Po tym czasie blendujemy ją ponownie, aby pozbyć się grudek, a następnie schładzamy przez minimum 3 godziny.

KROK 3: PODAJEMY LODY

Lody podajemy ze skórką z limonki i z kawałkami ulubionych owoców.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!