
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- folię aluminiową
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Masło wyjmij z lodówki wcześniej, tak aby w momencie przygotowania miało temperaturę pokojową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA I KRUSZONKĘ
Jabłka wydrążamy. W misce umieszczamy masło, mąkę, cukier, płatki owsiane i cynamon. Mieszamy najlepiej widelcem lub palcami aż do otrzymania kruszonki. Kruszonkę układamy na jabłkach.
KROK 2: GRILLUJEMY JABŁKA
Na grillu rozkładamy folię aluminiową, na której układamy jabłka. Grill zamykamy i czekamy, aż jabłka zmiękną, a kruszonka się zarumieni. Warto kontrolować, czy jabłka się nie przypalają, jednak nie otwierajmy pokrywy grilla zbyt często.
KROK 3: DEKORUJEMY JABŁKA
Gotowe jabłka podajemy z gałką lodów waniliowych i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)