
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- folię aluminiową
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Masło wyjmij z lodówki wcześniej, tak aby w momencie przygotowania miało temperaturę pokojową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA I KRUSZONKĘ
Jabłka wydrążamy. W misce umieszczamy masło, mąkę, cukier, płatki owsiane i cynamon. Mieszamy najlepiej widelcem lub palcami aż do otrzymania kruszonki. Kruszonkę układamy na jabłkach.
KROK 2: GRILLUJEMY JABŁKA
Na grillu rozkładamy folię aluminiową, na której układamy jabłka. Grill zamykamy i czekamy, aż jabłka zmiękną, a kruszonka się zarumieni. Warto kontrolować, czy jabłka się nie przypalają, jednak nie otwierajmy pokrywy grilla zbyt często.
KROK 3: DEKORUJEMY JABŁKA
Gotowe jabłka podajemy z gałką lodów waniliowych i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Komentarze (0)