Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- folię aluminiową
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Masło wyjmij z lodówki wcześniej, tak aby w momencie przygotowania miało temperaturę pokojową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA I KRUSZONKĘ
Jabłka wydrążamy. W misce umieszczamy masło, mąkę, cukier, płatki owsiane i cynamon. Mieszamy najlepiej widelcem lub palcami aż do otrzymania kruszonki. Kruszonkę układamy na jabłkach.
KROK 2: GRILLUJEMY JABŁKA
Na grillu rozkładamy folię aluminiową, na której układamy jabłka. Grill zamykamy i czekamy, aż jabłka zmiękną, a kruszonka się zarumieni. Warto kontrolować, czy jabłka się nie przypalają, jednak nie otwierajmy pokrywy grilla zbyt często.
KROK 3: DEKORUJEMY JABŁKA
Gotowe jabłka podajemy z gałką lodów waniliowych i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Zobacz podobne
przepisy
Jabłka nadziewane kaszą jaglaną
Niezwykle popularna ostatnio kasza jaglana pojawiła się także w przepisie Pawła. Zobacz, co z niej przygotował!
Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
Pączki z dodatkiem wanilii, wypełnione lodami waniliowymi, podane z karmelizowanymi jabłkami – spróbuj deseru, który dosłownie rozpływa się w ustach!
Kutia w pieczonych jabłkach i gruszkach
Nie w każdym domu gości na święta, ale gdy ją przygotujesz i spróbujesz – na pewno będzie już zawsze gościć u Ciebie! Kutia w zapiekanych jabłkach – brzmi smacznie, a to dopiero początek!
Jabłka pod wegańską kruszonką
Cudowne sakiewki wypełnione soczystymi jabłkami i chrupiącą kruszonką. Idealny deser na letnie popołudnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Raita z ogórków i bakłażana
- Lasagne jabłkowe
- Zupa pomidorowa z domowym makaronem
- Tarta z musem jabłkowym
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Pizza z tortilli
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Warzywa z woka po chińsku
- Naleśniki ze szpinakiem i serem
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i salsą mandarynkową
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Krem z białych szparagów i pora
- Sałatka włoska Panzanella
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Frittata keto
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)