Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura: 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakiś czas mieszając. Wylewamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.
Biała czekolada z karemlizowanymi migdałami i pistacjami
Migdały Karmelizowane
Migdały siekamy w grubą kostkę. Z cukru i wody gotujemy syrop. W syropie zanurzamy posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakis czas mieszając. Wylewamy ją na papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Jajka na miękko
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (5)
3743 dni temu
paulina Jak własnej roboty skoro topisz gotową czekoladę....?
Odpowiedz
3865 dni temu
agnieszka taki sens ze morzna ze zwyklej czekolady morzna zrobic orzechowa i to wlasnej roboty
Odpowiedz
4243 dni temu
cóż za inwencja twórcza :)
Odpowiedz
4245 dni temu
no właśnie...
Odpowiedz
4245 dni temu
Jaki jest sens topienia czekolady żeby potem zjeść ją w pierwotnej formie?
Odpowiedz