
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura: 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakiś czas mieszając. Wylewamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.
Biała czekolada z karemlizowanymi migdałami i pistacjami
Migdały Karmelizowane
Migdały siekamy w grubą kostkę. Z cukru i wody gotujemy syrop. W syropie zanurzamy posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakis czas mieszając. Wylewamy ją na papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!

Gorąca korzenna czekolada
Coś na słodką rozgrzewkę, czyli gorąca czekolada pachnąca cynamonem i goździkami, udekorowana bitą śmietaną.

Gorąca czekolada do picia
Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczny, intensywnie czekoladowy napój. Spróbuj! Z pewnością go pokochasz.

Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!

Zobacz przepisy
na święta
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3535 dni temu
paulina Jak własnej roboty skoro topisz gotową czekoladę....?
odpowiedz
3657 dni temu
agnieszka taki sens ze morzna ze zwyklej czekolady morzna zrobic orzechowa i to wlasnej roboty
odpowiedz
4035 dni temu
cóż za inwencja twórcza :)
odpowiedz
4038 dni temu
no właśnie...
odpowiedz
4038 dni temu
Jaki jest sens topienia czekolady żeby potem zjeść ją w pierwotnej formie?
odpowiedz