Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura: 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakiś czas mieszając. Wylewamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.
Biała czekolada z karemlizowanymi migdałami i pistacjami
Migdały Karmelizowane
Migdały siekamy w grubą kostkę. Z cukru i wody gotujemy syrop. W syropie zanurzamy posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakis czas mieszając. Wylewamy ją na papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!
Gorąca korzenna czekolada
Coś na słodką rozgrzewkę, czyli gorąca czekolada pachnąca cynamonem i goździkami, udekorowana bitą śmietaną.
Gorąca czekolada do picia
Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczny, intensywnie czekoladowy napój. Spróbuj! Z pewnością go pokochasz.
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Hamburger zebra
- Grillowane kiełbaski w boczku
- Świąteczny sernik z karmelizowanymi jabłkami
- Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Królik w sosie śmietanowym
- Sałatka z makaronem ryżowym i orzechami
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Orzechowiec
- KARTOFLANKA Z KURKAMI
- Łosoś z salsą z tamarillo i mango
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Kuleczki energetyczne
- Wegańskie bajgle buraczane
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Kurczak w sojowej marynacie
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Jajka zapiekane w formie na muffiny
- Kanapka motylek
- Lody arbuzowe na patyku
- Świąteczny talerz obfitości
- Ciasto orzechowe z jabłkami i śliwkami
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Pizza capriciosa
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Smoothie z wodą kokosową
- Mintaj z sosem bordelaise
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3391 dni temu
paulina Jak własnej roboty skoro topisz gotową czekoladę....?
odpowiedz
3513 dni temu
agnieszka taki sens ze morzna ze zwyklej czekolady morzna zrobic orzechowa i to wlasnej roboty
odpowiedz
3891 dni temu
cóż za inwencja twórcza :)
odpowiedz
3894 dni temu
no właśnie...
odpowiedz
3894 dni temu
Jaki jest sens topienia czekolady żeby potem zjeść ją w pierwotnej formie?
odpowiedz