Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i biała czekolada z karmelizowanymi migdałami i pistacjami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Czekolada mleczna z orzechami laskowymi

Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura: 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakiś czas mieszając. Wylewamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.

Biała czekolada z karemlizowanymi migdałami i pistacjami

Migdały Karmelizowane

Migdały siekamy w grubą kostkę. Z cukru i wody gotujemy syrop. W syropie zanurzamy posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.

Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakis czas mieszając. Wylewamy ją na papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Asia Asia
    1058 dni temu
    paulina Jak własnej roboty skoro topisz gotową czekoladę....?

    odpowiedz

  • paulina paulina
    1180 dni temu
    agnieszka taki sens ze morzna ze zwyklej czekolady morzna zrobic orzechowa i to wlasnej roboty

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1558 dni temu
    cóż za inwencja twórcza :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1560 dni temu
    no właśnie...

    odpowiedz

  • Agnieszka Agnieszka
    1561 dni temu
    Jaki jest sens topienia czekolady żeby potem zjeść ją w pierwotnej formie?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram