
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura: 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakiś czas mieszając. Wylewamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.
Biała czekolada z karemlizowanymi migdałami i pistacjami
Migdały Karmelizowane
Migdały siekamy w grubą kostkę. Z cukru i wody gotujemy syrop. W syropie zanurzamy posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. temperatura 50°C). Czekoladę studzimy w misce, raz na jakis czas mieszając. Wylewamy ją na papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!

Gorąca korzenna czekolada
Coś na słodką rozgrzewkę, czyli gorąca czekolada pachnąca cynamonem i goździkami, udekorowana bitą śmietaną.

Gorąca czekolada do picia
Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczny, intensywnie czekoladowy napój. Spróbuj! Z pewnością go pokochasz.

Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!

Komentarze (5)
3046 dni temu
paulina Jak własnej roboty skoro topisz gotową czekoladę....?
odpowiedz
3168 dni temu
agnieszka taki sens ze morzna ze zwyklej czekolady morzna zrobic orzechowa i to wlasnej roboty
odpowiedz
3546 dni temu
cóż za inwencja twórcza :)
odpowiedz
3549 dni temu
no właśnie...
odpowiedz
3549 dni temu
Jaki jest sens topienia czekolady żeby potem zjeść ją w pierwotnej formie?
odpowiedz
zobacz wszystkie