Cynamonki z białą czekoladą i pistacjami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do 180°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CYNAMONKI

Gotowe ciasto rozwijamy i smarujemy nadzieniem dołączonym do zestawu na cynamonki. Całość zwijamy w rulon i kroimy go na kawałki o grubości około 2 cm. Na blasze umieszczamy papier do pieczenia i układamy na nim cynamonki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 15 minut.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY  BIAŁĄ CZEKOLADĘ I PISTACJE

W trakcie pieczenia cynamonek białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a pistacje drobno siekamy.

KROK 3: DODAJEMY PISTACJE I PODAJEMY CYNAMONKI

Gotowe cynamonki polewamy białą czekoladą i posypujemy posiekanymi pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!