Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CYNAMONKI
Gotowe ciasto rozwijamy i smarujemy nadzieniem dołączonym do zestawu na cynamonki. Całość zwijamy w rulon i kroimy go na kawałki o grubości około 2 cm. Na blasze umieszczamy papier do pieczenia i układamy na nim cynamonki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 15 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BIAŁĄ CZEKOLADĘ I PISTACJE
W trakcie pieczenia cynamonek białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a pistacje drobno siekamy.
KROK 3: DODAJEMY PISTACJE I PODAJEMY CYNAMONKI
Gotowe cynamonki polewamy białą czekoladą i posypujemy posiekanymi pistacjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)