
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- pędzelek
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Do pojemnika miksującego MC Smart dodajemy twaróg, jajko, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sok z buraka. Ciasto wyrabiamy, używając programu ugniatanie / miękkie ciasto / czas 3 minuty.
KROK 2: FORMUJEMY CYNAMONKI
Wyrobione ciasto wałkujemy na prostokąt o wymiarach ok. 20 x 30 cm. Masło roztapiamy i smarujemy nim całą powierzchnię ciasta. Następnie oprószamy je cynamonem i cukrem. Tak przygotowane ciasto zwijamy w rulon i kroimy w 12 kawałków o grubości ok. 2 cm.
KROK 3: PIECZEMY CYNAMONKI
Gotowe cynamonki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Krokiety z mięsem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)