Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blaszkę do pieczenia muffinek wyłożoną papilotkami
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ SKŁADNIKI SUCHE I MOKRE
W dużej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W środku suchej mieszanki robimy wgłębienie i wlewamy do niego olej, jogurt i jajka. Całość mieszamy szpatułką, aż ciasto stanie się gładkie.
KROK 2: KROIMY ŚLIWKI
Ze śliwek usuwamy pestki, a następnie kroimy owoce na ćwiartki. Pokrojone śliwki dodajemy do ciasta wraz z cynamonem i całość mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY MUFFINKI
Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce tak, aby wypełniło wszystkie otwory do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut lub do momentu, w którym patyczek włożony w ciasto będzie suchy.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
Puszyste pożywne babeczki, które sprawdzą się o każdej porze dnia! Z jogurtem naturalnym i owocem smakują doskonale.
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Babeczki red velvet
Poznaj przepis na popularny tort w mniejszej wersji! Te babeczki smakują wyśmienicie!
Muffiny z czekoladą: klasyczne i wegańskie
Tradycyjne czy wegańskie? Wybierz swój sposób na walentynkowe muffiny i przygotuj je z wykorzystaniem niebanalnego składnika – pomidorów czekoladowych!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Błyskawiczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)