Babeczki red velvet

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • papierowe foremki do babeczek
  • formę do babeczek
  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Łączymy składniki ciasta

Miękkie masło, cukier, cukier wanilinowy i sól mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy taką ilość barwnika, aby masa nabrała czerwonego koloru. Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy maślankę i krótko mieszamy. Sodę łączymy z octem, dodajemy do masy i krótko mieszamy.

Krok 2: Pieczemy babeczki

Papierowe foremki wkładamy do wgłębień blachy do pieczenia babeczek, a następnie napełniamy je ciastem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 25 minut. Studzimy.

Krok 3: Dekorujemy babeczki

Serek miksujemy z miękkim masłem. Cukier puder przesiewamy przez sitko i dosypujemy do masy, mieszając. Dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i ubijamy przez 2-3 minuty na gęsty krem. Krem rozsmarowujemy na babeczkach. Dekorujemy czerwoną posypką lub cukrowymi serduszkami według uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym

Doskonałe ciasto marchewkowe w formie babeczek z orzechami i kremem lawendowym – poznaj przepis!

Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tort z babeczek

Słodkie babeczki z nutą pomarańczy udekorowane kremami w dwóch smakach – zobacz, jak przygotować z nich tort na każdą okazję!

Tort z babeczek

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 20 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Minitorciki czekoladowe z owocami

Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!

Minitorciki czekoladowe z owocami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1014 dni temu
    Dodałam jedną całą tubkę barwnika spożywczego Dr. i dwie łyżdeczki kakao i wyszły dość ciemne, polecam dodać jedną. Pozatym smak super

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2534 dni temu
    Dobre.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1598 dni temu
    no

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!