Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papierowe foremki do babeczek
- formę do babeczek
- mikser
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Łączymy składniki ciasta
Miękkie masło, cukier, cukier wanilinowy i sól mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy taką ilość barwnika, aby masa nabrała czerwonego koloru. Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy maślankę i krótko mieszamy. Sodę łączymy z octem, dodajemy do masy i krótko mieszamy.
Krok 2: Pieczemy babeczki
Papierowe foremki wkładamy do wgłębień blachy do pieczenia babeczek, a następnie napełniamy je ciastem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 25 minut. Studzimy.
Krok 3: Dekorujemy babeczki
Serek miksujemy z miękkim masłem. Cukier puder przesiewamy przez sitko i dosypujemy do masy, mieszając. Dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i ubijamy przez 2-3 minuty na gęsty krem. Krem rozsmarowujemy na babeczkach. Dekorujemy czerwoną posypką lub cukrowymi serduszkami według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
Doskonałe ciasto marchewkowe w formie babeczek z orzechami i kremem lawendowym – poznaj przepis!
Tort z babeczek
Słodkie babeczki z nutą pomarańczy udekorowane kremami w dwóch smakach – zobacz, jak przygotować z nich tort na każdą okazję!
Minitorciki czekoladowe z owocami
Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Bułki maślane
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Babeczki z jeżynami
- Tort z babeczek
- Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Raita z ogórków i bakłażana
- Tort Bellini
- Sernik na zimno z malinami
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Wegańskie sernikobrownie
- Lodowe babeczki
- Karp winiarza i francuska zapiekanka
- Tarta makowa
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Sałatka z białej fasoli
- Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Wegańska chałka
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Wigilijny makowiec
- Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Dwa sposoby na truskawki i białą czekoladę
- Budyń waniliowo-migdałowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
792 dni temu
Dodałam jedną całą tubkę barwnika spożywczego Dr. i dwie łyżdeczki kakao i wyszły dość ciemne, polecam dodać jedną. Pozatym smak super
odpowiedz
2312 dni temu
Dobre.
odpowiedz
1376 dni temu
no