Babeczki red velvet
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • papierowe foremki do babeczek
  • formę do babeczek
  • mikser
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Łączymy składniki ciasta

Miękkie masło, cukier, cukier wanilinowy i sól mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy taką ilość barwnika, aby masa nabrała czerwonego koloru. Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy maślankę i krótko mieszamy. Sodę łączymy z octem, dodajemy do masy i krótko mieszamy.

Krok 2: Pieczemy babeczki

Papierowe foremki wkładamy do wgłębień blachy do pieczenia babeczek, a następnie napełniamy je ciastem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. 25 minut. Studzimy.

Krok 3: Dekorujemy babeczki

Serek miksujemy z miękkim masłem. Cukier puder przesiewamy przez sitko i dosypujemy do masy, mieszając. Dodajemy nasionka wydrążone z laski wanilii i ubijamy przez 2-3 minuty na gęsty krem. Krem rozsmarowujemy na babeczkach. Dekorujemy czerwoną posypką lub cukrowymi serduszkami według uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    792 dni temu
    Dodałam jedną całą tubkę barwnika spożywczego Dr. i dwie łyżdeczki kakao i wyszły dość ciemne, polecam dodać jedną. Pozatym smak super

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2312 dni temu
    Dobre.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1376 dni temu
    no

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!