Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papierowe foremki do babeczek
- 2 formy do babeczek
- mikser
- rękaw cukierniczy
- paterę do babeczek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Krok 1: Pieczemy babeczki
Miękkie masło, cukier, sól i skórkę pomarańczową otartą z 2 pomarańczy mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy jajka i mieszamy. Mąkę i proszek do pieczenia łączymy z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy i dodajemy do masy. Ciasto przekładamy do zagłębień 2 blach wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175°C przez 25-30 minut. Studzimy. Z kawy zaparzamy 50 ml espresso, a następnie studzimy. Maliny przecieramy przez sito, zbierając miąższ.
Krok 2: Przygotowujemy krem
Cukier puder przesiewamy przez sito. Połowę mieszamy z serkiem śmietankowym. Resztę dodajemy łyżką i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut na gęsty krem. Krem dzielimy na pół. Połowę mieszamy z 4 łyżeczkami miąższu z malin. Pozostały krem mieszamy z 3-4 łyżeczkami zimnego espresso.
Krok 3: Dekorujemy babeczki
Kremy przekładamy do dwóch rękawów cukierniczych z końcówką w kształcie gwiazdy i każdy wyciskamy na 10 babeczek. Babeczki z kremem malinowym dekorujemy kwiatuszkami z cukru, babeczki z espresso – czekoladowymi serduszkami. Układamy na przemian na wielopoziomowej paterze. Wstawiamy do lodówki do momentu podania.
Zobacz podobne
przepisy
Pasteis de nata - portugalskie minitarty
Spód z ciasta francuskiego, gęsty, mleczny krem i owoce. Słynny deser w stylu portugalskim, który przygotujesz w swojej kuchni!
Minitorciki czekoladowe z owocami
Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!
Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
Powiedz „kocham” za pomocą deseru! Wyjątkowe ciasteczka z owocami są na to idealnym sposobem. Smakują wspaniale!
Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
Tym razem Paweł przygotował kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru. Warto spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
- Torcik bezowy z owocami
- Tort czekoladowo-kawowy
- Domowe lody waniliowo-truskawkowe
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Kremówki
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Tort szwarcwaldzki z wiśniami
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Babeczki red velvet
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Tort lodowy
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Lodowe babeczki
- Jabłka nadziewane kaszą jaglaną
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Ciasto śliwkowe z orzechami z nerkowca
- Ciasto poduszkowiec
- Kompot agrestowy
- Kokosowa konfitura z mango
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Kanapki z pulled porkiem
- Szynka drobiowa z szynkowaru
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Relisz śliwkowy z przyprawami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)