Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papierowe foremki do babeczek
- 2 formy do babeczek
- mikser
- rękaw cukierniczy
- paterę do babeczek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Krok 1: Pieczemy babeczki
Miękkie masło, cukier, sól i skórkę pomarańczową otartą z 2 pomarańczy mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy jajka i mieszamy. Mąkę i proszek do pieczenia łączymy z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy i dodajemy do masy. Ciasto przekładamy do zagłębień 2 blach wyłożonych papierowymi papilotkami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175°C przez 25-30 minut. Studzimy. Z kawy zaparzamy 50 ml espresso, a następnie studzimy. Maliny przecieramy przez sito, zbierając miąższ.
Krok 2: Przygotowujemy krem
Cukier puder przesiewamy przez sito. Połowę mieszamy z serkiem śmietankowym. Resztę dodajemy łyżką i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut na gęsty krem. Krem dzielimy na pół. Połowę mieszamy z 4 łyżeczkami miąższu z malin. Pozostały krem mieszamy z 3-4 łyżeczkami zimnego espresso.
Krok 3: Dekorujemy babeczki
Kremy przekładamy do dwóch rękawów cukierniczych z końcówką w kształcie gwiazdy i każdy wyciskamy na 10 babeczek. Babeczki z kremem malinowym dekorujemy kwiatuszkami z cukru, babeczki z espresso – czekoladowymi serduszkami. Układamy na przemian na wielopoziomowej paterze. Wstawiamy do lodówki do momentu podania.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Nuggetsy z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Łazanki
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)