Odcinek 61
DZICZYZNA W POLSKIEJ KUCHNI
Dziczyzna to mięso wyjątkowe, bardzo wartościowe i smaczne. Zobacz, jak przygotowują je specjaliści w tej dziedzinie – Grzegorz Russak i Karol Okrasa.
DZICZYZNA W POLSKIEJ KUCHNI
Poznaj sprawdzone przepisy na dziczyznę
Teraz jest czas na dziczyznę
Dziczyzna to bardzo wartościowe, chude i przepyszne mięso. Jednak wszystkie te zalety wcale nie wpływają na jego popularność. Dziczyzna uchodzi za mięso trudne w przygotowaniu, drogie i wymagające nie lada umiejętności. Po kolei obalimy wszystkie te mity. Przede wszystkim dlatego, że w Lidlu kupisz teraz dziczyznę w bardzo atrakcyjnej cenie, a po sprawdzone przepisy zapraszamy Cię oczywiście do Kuchni Lidla.
Kilka porad dotyczących dziczyzny
Gość odcinka to Grzegorz Russak, prawdziwy mistrz potraw z dziczyzny. Przekona Cię, że przygotowanie tego mięsa wcale nie jest trudne. Wymaga przede wszystkim cierpliwości, bo jego marynowanie powinno trwać nawet trzy dni. Oprócz marynowania ważne jest też naszpikowanie mięsa np. słoniną. Dziczyzna to chude mięso, dlatego warto dodać mu trochę tłuszczu! Dodatki? Najprościej użyć innych skarbów lasu, jakimi są grzyby – gęsty, śmietanowy sos z grzybami zawsze pasuje do dziczyzny!
Przygotuj dziczyznę w swoim domu
W Kuchni Lidla znajdziesz niejeden przepis na doskonałe danie z dziczyzny. Na pewno znajdziesz swoje ulubione. Grzegorz Russak proponuje gulasz z jelenia w warzywach, który możesz podać w formie przystawki lub dania głównego. Karol Okrasa zachwyca pomysłem na gulasz z jelenia z dodatkiem purée z selera. Jeśli szukasz słodszych smaków, sięgnij po przepis Pawła Małeckiego na sernik dyniowy.
Komentarze (0)