zobacz film JACEK BILCZYŃSKI W KUCHNI LIDLA

Odcinek 25

JACEK BILCZYŃSKI W KUCHNI LIDLA

Przekonaj się, że zdrowe odżywianie to także niezwykłe połączenia smakowe. Sprawdź, jakie propozycje dla aktywnych ma Jacek Bilczyński!

JACEK BILCZYŃSKI W KUCHNI LIDLA
ZDROWIE I DOBRY WYGLĄD NA TALERZU

ZDROWE ODŻYWIANIE NA CO DZIEŃ

Coraz więcej osób przekonuje się, że oprócz odpowiedniej aktywności fizycznej, na nasz wygląd i samopoczucie wpływa także to, co znajduje się na talerzu. Jak sprawić, aby przygotowywane przez nas posiłki były zdrowe i pyszne? Odpowiedzi na to pytanie udzieli Jacek Bilczyński — propagator zdrowego stylu życia, trener gwiazd i dietetyk.

SPOSÓB NA INDYKA

W tym tygodniu oglądając odcinek „Dorota, Karol i Goście”, dowiecie się, w jaki sposób komponować wartościowe śniadanie, ile porcji warzyw powinniśmy jeść i jak powinno wyglądać nasze przykładowe menu. Dodatkowo Karol zdradzi Wam, co zrobić, aby serwowany przez nas indyk nie był suchy i jak najlepiej go przyrządzić.

INDYK CZĘŚCIĄ NASZEGO MENU

Indyk jest mięsem chudym, co sprawia, że bardzo często występuje w diecie sportowców. Pomaga nie tylko schudnąć, ale także zbudować mięśnie, dlatego warto, aby znalazł się także w menu każdego z nas. W tym tygodniu to właśnie mięso indyka króluje w Kuchni Lidla, a Wy możecie przygotować równie pyszne dania w swojej kuchni. Karol proponuje Wam pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry, a Jacek – tosty żytnie z indykiem i dipem z awokado.

Wypróbujcie je już dziś!


Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    2975 dni temu
    STO LAT DLA DOROTY WELLMAN Z OKAZJI URODZINY!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2976 dni temu
    Na jaki okres przewidziana jest akcja "Dorota, Karol i Goście"?

    odpowiedz

  • Ekspert Ekspert
    2975 dni temu
    Jutro się kończy.
  • Gość Gość
    2975 dni temu
    No na pewno. Pewnie na rok, tak jak początkowo Pascal kontra Okrasa. Sto lat dla Doroty Wellman! Dzisiaj ma urodziny!
  • Gość Gość
    2976 dni temu
    rozumiem, że to indyk z chowu ekologicznego a nie przemysłowego, karmiony nie paszą kukurydzianą czy sojową (GMO, randap), tylko grzebiący w ziemi tak jak indory na podwórku u mojej babci? Tylko drób ekologiczny jest zdrowy, a łatwo go odróżnić od przemysłowego...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2979 dni temu
    Kto to jest Jacek Bilczyński?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2976 dni temu
    to wiedza tajemna, tylko dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia, kanapowe pasibrzuchy nic na ten temat nie wiedzą i się nie dowiedzą, dopóki nie ruszą cielska z kanapy i nie zamienią pilota i piwska na hantle ;]
  • Gość Gość
    2975 dni temu
    Akurat ja coś o nim słyszałem a nie siedzę całe życie na kanapie i 'żłopię piwsko'. Po prostu nie jest taki rozpoznawalny jak np. Burneika.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!