zobacz film

Odcinek 52

KORNELIA WĄDOŁOWSKA W KUCHNI LIDLA

Zobacz, na czym polega sprawdzanie jakości produktu, zanim trafi na półki w Lidlu!

KORNELIA WĄDOŁOWSKA W KUCHNI LIDLA
Jak dbamy o jakość w Lidlu

Jakość przede wszystkim 

W Lidlu cenimy sobie jakość produktów ponad wszystko. To, że na półkach leży właśnie serek Amelia, nie jest przypadkiem. Kontrola takiego serka dotyczy nie tylko mleka, z którego jest produkowany, ale także wszelkich walorów smakowych, zapachowych czy wyglądu. Zwracamy też uwagę na kontrolę dostawców i tylko pozytywne jej przejście skutkuje pojawieniem się takiego produktu w sklepie. 

Jak kontrolujemy produkty

Gościem najnowszego odcinka programu „Dorota, Karol i Goście” jest Kornelia Wądołowska z działu kontroli jakości w Lidlu. Opowie nam o tym, jaką serek Amelia musiał przejść drogę, zanim pojawił się na sklepowej półce. Jakim kontrolom został poddany i jak wyglądają „ślepe testy” naszych pracowników. Pamiętaj, że to wszystko staje się ważne, kiedy chcesz przygotować wyśmienitą potrawę – doskonały produkt bowiem zawsze gwarantuje doskonałe danie.  

Doskonałe dania z najlepszych produktów 

Z serka Amelia przygotujesz wyśmienite desery i słodkie śniadania. Zainspiruj się przepisem Kornelii na doskonałe placuszki pełne borówek. Nasz mistrz cukiernictwa, Paweł Małecki przygotował wyborny torcik serowy a la tiramisu wypełniony słodkimi malinami. Natomiast Karol zachwyca prostym i szybkim przepisem na zupę krem z porów i ziemniaków z dodatkiem pesto z pieczonej papryki i orzechów, danie wykończył serem wędzonym. Spróbuj wszystkich przepisów! 


Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram