Odcinek 38
TOMASZ KORGOL W KUCHNI LIDLA
Odkryj smaki azjatyckiego streetfoodu! Wybierz się w kulinarną podróż z Dorotą, Karolem i Tomkiem.
TOMASZ KORGOL W KUCHNI LIDLA
KUCHNIA AZJATYCKA OKIEM PODRÓŻNIKA
TYDZIEŃ W AZJI
Wszyscy lubimy podróże. Nowi ludzie, nowe miejsca, nowe smaki – to wszystko może być fascynującą przygodą. Jednak nie każdemu jest dane wybrać się do Azji. Za to każdy, kto zobaczy najnowszy odcinek „Dorota, Karol i Goście”, może na chwilę przenieść się na Daleki Wschód – poczuć klimat tego miejsca i posmakować jego potraw. Wystarczy zaopatrzyć się w produkty promocyjne dostępne w ramach azjatyckiego tygodnia w Lidlu. A szczególnie w kaczkę!
AZJATYCKI STREETFOOD
Karol Okrasa i Dorota Wellman w najnowszym odcinku będą gościć Tomka Korgola, słynnego autostopowicza, który zjechał Azję wzdłuż i wszerz. Sympatyczny podróżnik opowie Wam, jak smakuje najbardziej egzotyczne danie, jakie jadł, czyli pieczona szarańcza. Dowiecie się również, skąd tak naprawdę pochodzi makaron i jak popularny jest ten produkt w kuchni wschodniej. Zdradzi też, gdzie najlepiej stołować się, odwiedzając Azję.
POSMAKUJ EGZOTYKI
Od czego warto zacząć przygodę z azjatycką kuchnią? Karol Okrasa pokaże, jak przygotować proste sajgonki. Tomek Korgol przedstawi swoją wersję sałatki azjatyckiej z makaronem i kaczką. Zobacz, jakie to proste. I smaczne!
Komentarze (1)
3112 dni temu
XDD
odpowiedz