KARP I POMARAŃCZE

ŚWIĄTECZNE SMAKI, KTÓRE PAMIĘTAMY OD LAT

W tym tygodniu Kuchnia Lidla wypełnia się aromatem pomarańczy i innych zimowych smakołyków! Zapach świąt dosłownie unosi się w powietrzu, a wszystko za sprawą tradycyjnych potraw, jakie przyrządzają Karol Okrasa i jego goście. Przygotuj kolację wigilijną, korzystając z ich porad oraz przepisów, a zachwycisz swoich bliskich stołem zastawionym doskonałymi potrawami.

Wszyscy wiemy, że podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć karpia. Można go przyrządzić klasycznie albo puścić wodze kulinarnej fantazji. Okrasa na bazie mielonego mięsa karpia przygotowuje ciekawy farsz do pierogów. Swoje danie podaje z pomarańczowo-korzennym sosem. Teo Vafidis natomiast tradycyjne, polskie pierogi łączy ze smakami charakterystycznymi dla jego rodzimej Grecji. Ciasto wypełnia nadzieniem z krewetek, szpinaku i sera feta. Przy świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznych, leśnych grzybów – o ten aspekt wigilijnej kolacji zadbał Krzysztof Przepiórka, serwując zupę z suszonych grzybów. Na deser polecamy puszyste kluski drożdżowe gotowane na parze. Ania Mucha nie szczędzi nam słodyczy, bo serwuje je z powidłami, mocno bakaliową masą makową, śmietanką oraz figami. Na samą myśl cieknie ślinka.

W tym tygodniu Ryneczek Lidla po brzegi wypełniliśmy soczystymi pomarańczami, a świeżego karpia kupisz w supercenie. Nie pozostaje nic innego, jak zakasać rękawy i zabrać się do świątecznych przygotowań. Koniecznie napisz w komentarzu, jakie dania pojawią się w tym roku na wigilii w Twoim domu!

WIGILIA W KUCHNI LIDLA

12 WIGILIJNYCH POTRAW DOROTY, KAROLA I GOŚCI – CZĘŚĆ I

Wigilijna kolacja z gośćmi Kuchni Lidla


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!