KAWA I CZEKOLADA

PORCJA PRZEPISÓW NA ROZPUSTNE DESERY

Niektórzy twierdzą, że nie ma różnicy pomiędzy miłością a dużą tabliczką czekolady. Dodajmy do tego filiżankę dobrego espresso, a uzyskamy duet doskonały. Wiedzą o tym zarówno kucharze, jak i cukiernicy, dlatego nasi eksperci wypełnili Kuchnię Lidla zapachem tych składników i stworzyli dwa nietuzinkowe dania. Paweł Małecki, gotując z Dorotą Wellman, przyrządził pyszny mus czekoladowo-kawowy, który podał z chrupiącym ciastkiem faworkowym oraz gorącym sosem malinowym. Karol Okrasa natomiast postanowił złamać konwencję słodkiego deseru i dodał do intensywnie czekoladowego fondantu… cebulę oraz boczek!

Zawarte w kawie i czekoladzie składniki nie tylko świetnie smakują, ale także poprawiają nastrój, odżywiają, pobudzają i dodają energii. Nic więc dziwnego, że tabliczkę gorzkiej czekolady często zabieramy na długie, górskie wędrówki, a kawa niezmiennie pomaga rozbudzić się o poranku.

W tym tygodniu Lidl oferuje doskonałej jakości kawę i czekoladę w atrakcyjnej cenie, dlatego koniecznie wypróbuj smak naszych propozycji. A może masz własny, sprawdzony przepis na wykorzystanie w kuchni tych składników? Czekamy na Twój komentarz.

Paweł Małecki

MISTRZ CUKIERNICTWA CZARUJĄCO OPOWIADA O CZEKOLADZIE, KAWIE I KORZENNYCH PRZYPRAWACH.

Paweł Małecki w Kuchni Lidla


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!